1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Skolevalg

Skolevalg er en form for prøvevalg som holdes ved skoler i forbindelse med stortings-, kommune- og fylkestingsvalg.

Valget og skolevalget høsten 2019 skal gjennomføres som om Buskerud, Akershus og Østfold allerede var slått sammen til Viken. Skolevalgdebattene i Viken er en del av skolenes oppdrag for å fremme demokrati og medborgerskap, og oppfyller mål i læreplanen.

Valgdebatter og valgtorg

Valgdebatter og valgtorg gjennomføres i perioden 22.08 – 04.09. Se turnéplan for valgdebatt og valgtorg på de videregående skolene i Akershus (pdf).

Skolevalg

Selve skolevalget gjennomføres så tett opp til skoledebatter og valgtorg som mulig, mellom 26. august og 4. september. De offisielle skolevalgdagene er 3. og 4. september, og siste mulighet for å rapportere resultatene inn til NSD er 4. september. 

NSD (Norsk senter for forskningsdata) er ansvarlig for selve skolevalgene og innrapportering av resultater, og administrerer også påmelding fra skolene, passord m.m.

Retningslinjer for skoler og partier i skolevalget

Partiene og skolene forplikter seg til å følge retningslinjene som gjelder skolevalgdebatter, valgtorg og skolevalg. Retningslinjene skal bidra til likeverdig, rettferdig og forutsigbar gjennomføring på de ulike skolene, samt bred deltakelse, god kvalitet på arrangementene og oppfyllelse av relevante læreplanmål.

Les mer om gjennomføringen av skolevalg høsten 2019 på viken2020.no.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet