1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Skolevalg

Skolevalg er en form for prøvevalg som holdes ved skoler i forbindelse med stortings-, kommune- og fylkestingsvalg.

Skolevalgene skal bidra til opplæring i demokrati og være med å bygge opp respekten for politikk og politisk aktivitet. Det er et felles ansvar både for skolene og representantene for de politiske partiene å bidra til at dette målet nås. Skolene og de politiske representantene er derfor forpliktet til å følge retningslinjene for skolevalg.

Retningslinjer for skolevalgene 2017

Fylkestinget i Akershus har vedtatt rammer og retningslinjer for gjennomføring av skolevalgmøtene. (FT-sak 48/17). Retningslinjene er justert i tråd med evalueringen av skolevalgene i 2015. Skolevalget i 2017 gjennomføres i stor grad etter samme modell som i 2015, men fylkestinget har vedtatt at det i år skal være både skoledebatt og valgtorg på alle de videregående skolene.  

I tillegg presiserer fylkestinget at

  • retningslinjene skal følges av både skolen og politikerne.
  • det er nødvendig med god kommunikasjon mellom skolen og politikerne om påmelding og forberedelse til arrangementet på skolen.
  • det er viktig med en god ledelse av skoledebattene.

Gå til rammer og retningslinjer for skolevalgene 2017.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet