1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Fylkestinget

Fylkestinget er fylkeskommunens øverste politiske organ. Fylkestinget tar avgjørelser i alle viktige og prinsipielle saker som omhandler fylkeskommunens virksomhet.

Blant annet vedtar fylkestinget økonomiplan og årsbudsjettet som gir rammer for alt arbeid i fylkeskommunen.

Fylkestinget består av 43 representanter, pluss vararepresentanter. Representantene velges for en periode på fire år. I tillegg til deltakelse i fylkestinget, deltar representantene også i en rekke andre råd og utvalg.

Flertallet i fylkestinget (partiene i posisjon) velger en fylkesordfører, som er møteleder for fylkestingsmøtene og leder fylkesutvalget. I tillegg velges en fylkesvaraordfører. Fylkestinget velger også representanter og ledere for fire hovedutvalg, som har delansvar for fylkeskommunens mange ansvarsområder.

Fylkestingsvalget arrangeres hvert fjerde år, samtidig med kommunevalget. Neste fylkestingsvalg er i 2019.

Fylkestinget 2015-2019

I perioden 2015-2019 samarbeider partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti, Venstre og Senterpartiet om å styre fylkeskommunen. Tilsammen har de fire partiene 25 av de 43 representantene.

Fordeling av representanter i fylkestinget

Posisjon

Representanter

Opposisjon

Representanter

Høyre

14

Arbeiderpartiet

14

Fremskrittspartiet

5

Miljøpartiet de Grønne

3

Venstre

3

Sosialistisk Venstreparti

1

Senterpartiet

2

 

Kristelig folkeparti

1

Se oversikt og kontaktinformasjon til representantene til fylkestinget for perioden 2015-2019.

Innkallinger og protokoller til fylkestinget

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet