1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Akershustinget

På Akershustinget møtes politikere fra stat, fylke og kommune for å diskutere utfordringer og løsninger til beste for innbyggerne i Akershus.

Akershustinget består av stortingsrepresentanter fra Akershus, fylkesutvalget og ordførerne i fylkets kommuner. I tillegg deltar representanter fra fylkesmannen og organisasjoner i Akershus. Tinget møtes en gang i året.

Målsettingen med Akershustinget er å styrke den politiske dialogen mellom folkevalgte fra stat, fylke og kommune. På agendaen står viktige samfunnspolitiske spørsmål, utfordringer og muligheter for vårt fylke. Tidligere tema har bl.a. vært samferdsel, befolkningsøkning og kommunereformen. 

Siktemålet er å fremme fylkets interesser og løse oppgaver til beste for innbyggerne i Akershus.

Akershustinget ahvoldes ca. en gang per år. Neste Akershusting er 29. oktober 2018.

Fra tidligere Akershusting

Transportplan og regionreform på årets Akershusting

13.04.2016

Les hele artikkelen

Ordførerne Lisbeth Hammer Krog, Åge Tovan, Ann Kristin Linnestad og fylkesordfører Anette Solli debatterer kommunereform på Akershustinget.

Kommunereform til debatt

28.01.2015

Les hele artikkelen

Fylkesordfører Anette Solli innledet på Akershustinget 3. februar.

Hvordan få raskere planprosesser?

04.02.2014

Les hele artikkelen

Akershustinget om boligpolitikk

04.02.2013

Les hele artikkelen

Akershustinget er en viktig møteplass for å diskutere samferdselspolitiske utfordringer i hovedstadsregionen, sa flere av politikerne fra Akershusbenken og ordførerne på Akershustinget 23. april.

Forutsigbar finansiering av økt kollektivtrafikk

23.04.2012

Les hele artikkelen

Akershustinget for første gang

21.05.2011

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet