1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Papirløse politikere

Akershus fylkeskommune gikk våren 2013 fra å distribuere politiske saker som papirdokumenter over til elektronisk distribusjon.

Som fylkespolitiker i Akershus vil du få låne et nettbrett, hvor du benytter programmet ePolitiker for å få tilsendt møteinnkallinger og saksdokumenter, og programmet GoodReader for å lese og gjøre egne notater i dokumentene.

Publikum har fremdeles tilgang til politiske saksokumenter gjennom nettsiden.

Programmet «ePolitiker» kan benyttes på nettbrett med operativsystemet IOS (iPad og iPhone). Det innebærer også at dersom du har en iphone privat, kan du også benytte programmet.

Se introduksjonsvideo under. Videoen  viser de første politikerne i Akershus fylkeskommune som mottar sine nettbrett, installerer SIM-kort og den nødvendige programvaren:

(Finnes også i en versjon uten musikk)

Slik laster du ned og installerer ePolitiker

Programmet er tilgjengelig i AppStore (ikke i Google Play). Programmet er gratis å laste ned og installere, men du må ha en gyldig brukerID fra fylkeskommunen for å kunne logge deg på. Er du kommunepolitiker, kan du også benytte ePolitiker for kommunens saksdokumenter, forutsatt at din kommune også har tegnet avtale om bruk av ePolitiker.

Er du fylkespolitiker og trenger IT-hjelp?

Kontakt IT-brukerstøtte på e-post brukerstotte@afk.no, eller telefon 22 05 55 99 i fylkeskommunens åpningstid.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet