1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Valg

Valg av representanter til fylkestinget holdes hvert fjerde år, sammen med kommunevalget. I tillegg har fylkeskommunen en rolle i gjennomføringen av stortingsvalget.

Fylkestingsvalg

Valg av representanter til fylkestinget holdes hvert fjerde år. I fylkestingsvalget 2019 skal det velges 87 representanter til Viken fylkesting.

Les om fylkestingsvalget i 2019.

Stortingsvalg

Stortingsvalg holdes hvert fjerde år. Neste stortingsvalg er høsten 2021.

Fylkeskommunen tilrettelegger

Fylkeskommunen har ansvar for noe av tilretteleggingen for valg og for kontroll med valggjennomføringen i kommunene.

Fylkesvalgstyret har ansvar for fylkestingsvalg og stortingsvalg etter valgloven, og godkjenner partiers og gruppers forslag til valglister (senest 1. juni i valgåret).

Sakskart og protokoller fra fylkesvalgstyrets møter

Fylkeskommunen sørger også for at det blir trykket opp stemmesedler til stortingsvalg og fylkestingsvalg og distribuerer disse til kommuner og partier/grupper som stiller liste ved valget.

 

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet