1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Fylkestingets spørretime

Innbyggerne i Akershus og andre interesserte kan stille spørsmål direkte til fylkestinget. Spørretimen arrangeres i forbindelse med møter i fylkestinget, og varer inntil 30 minutter.

Målet med spørretimen er å gi innbyggerne mulighet til direkte kommunikasjon med fylkestinget og bidra til åpenhet om fylkeskommunale forhold.

Alle kan stille spørsmål - fylkesordføreren svarer

Alle innbyggere i Akershus kan stille spørsmål, det samme kan personer som har interesser i fylket. Følgende krav gjelder:

  • Spørsmålene skal gjelde fylkeskommunale forhold og/eller de politikkområder fylkestinget behandler.
  • Spørsmålene bør være av allmenn interesse. 
  • Spørsmålene skal ikke gjelde saker som er ført opp på fylkestingets saksliste samme dag. 

Det er først og fremst fylkesordføreren som svarer på spørsmål, men i noen tilfeller kan det også bli aktuelt å gi ordet til andre representanter i fylkestinget. Fylkesordføreren kan også delegere til fylkesrådmannen å svare.

Spørsmålene skal være korte, og svaret skal ikke vare lenger enn to minutter. I tillegg er det rom for én replikk, både for den som spør og den som svarer.

Se også retningslinjer for spørretimen.

Har du spørsmål til fylkestinget?

Spørsmål til fylkesordfører/fylkestinget bør sendes inn senest to dager før fylkestingets møte. Vil du vite når møtene holdes, se kalenderen.

Send ditt spørsmål ved hjelp av skjemaet under. Du kan også sende spørsmål per post til Akershus fylkeskommune, Fylkesordføreren, postboks 1200, Sentrum, 0170 Oslo. Merk henvendelsen med "Spørsmål til fylkestingets spørretime".

Spørsmål til fylkestingets spørretime

Spørsmålet er til *
Spørsmålet er til 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet