1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hjelpende Hender fikk Akershusprisen 2017

Akershusprisen 2017 gikk til Hjelpende Hender, en frivillig organisasjon som bistår folk som har behov for hjelp i hverdagen. Fylkesordfører Anette Solli, sammen ned kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, delte ut prisen tirsdag 6. juni.

-Akershusprisen betyr mye for oss. Det er en anerkjennelse for jobben vi gjør, og det er motiverende for videre arbeid, sier Ellen Bakke, leder av Hjelpende Hender.

Akershusprisen ble delt ut av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og fylkesordfører Anette Solli på fylkesutvalgets arrangement tirsdag 6. juni på Rud videregående skole i Bærum. Akershusprisen ble delt ut for femte gang.

- Hjelpende Hender er ute blant de mest sårbare blant oss. De gir dem en trygg ramme, et frikvarter, og det er kanskje det som skal til for å komme et skritt videre i livet, fortalte statsråd Jan Tore Sanner etter prisutdelingen.

-Hjelpende Hender gir gjennom frivillig innsats viktige bidrag og er en støttespiller i hverdagen til folk, i tillegg til det offentlige. De jobber for å minske forskjellene mellom oss mennesker og å gi alle en følelse av verdighet og en tilhørighet til samfunnet, sier juryen i sin begrunnelse.

Hjelpende Hender er en familiedrevet organisasjon startet av Ellen Bakke i 2012. Det som nå har blitt en stor og fin bruktbutikk på Kjeller startet hjemme i stua med innsamling og utdeling av klær til folk som trenger det.

Se video fra utdelingen:

Hjelper folk i hverdagen

Hjelpende hender bistår rundt 300 personer fra nærområdet med mat, klær, sko, hygiene artikler, barneutstyr, og mye mer. Hver uke deler de ut gratis mat og reiser hjem til både familier og rusmisbrukere for å hjelpe.

-Nå jobber vi med å få på plass et ferietilbud for vanskeligstilte. Prispengene vil være et bidrag til dette, sier Ellen Bakke.

I tillegg til å drive bruktbutikken og dele ut det mest nødvendige man trenger for å klare seg, støtter Hjelpende hender også sosiale aktiviteter. Dette kan være bursdagsfeiringer, barnedåp, billetter til Tusenfryd og badeland på sommeren for familier som ikke har råd til ferie.

Hver fredag har Hjelpende hender varm, hjemmelaget mat i Lillestrøm kirke, et lukket selskap for rusmisbrukere og tidligere rus -eller psykiatri pasienter. Her serveres også kaffe med noe attåt, deler ut klær og er en samtalepartner for de som trenger det.

Med bruktbutikken jobber Hjelpende hender også aktivt for gjenbruk, de legger vekt på å sette mer pris på de tingene vi har og lære barna at man ikke bare kjøper nytt, men faktisk kan bruke ting om igjen.

-En organisasjon som virkelig jobber på bakkeplan, der det er lav terskel for å få hjelp og stiller alltid opp. Lokalt engasjement og kortreist støtte til mange som trenger mat, klær og hjelp til å greie seg gjennom hverdagen skrev noen av forslagsstillerne til kandidaten.

Akershusprisen

Prisen er etablert av fylkestinget og kan tildeles personer, grupper organisasjoner eller institusjoner som har bemerket seg med ekstraordinær innsats innen områder som folkehelse, frivillighet, likestilling, utdanning, kultur, næring, miljø eller trafikksikkerhet. Prisen er på 50 000,- kroner.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet