1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

26 055 søkere til videregående opplæring i Akershus fylkeskommune

Aldri før har det vært flere søkere til videregående opplæring i Akershus som i år, da søknadsfristen gikk ut 1. mars.

Da søknadsfristen gikk ut var det 24 297 søkere til videregående skoler, en økning på 383, og 1758 søkere til læreplass i bedrift, en økning på 74.

Dette året har det vært en nedgang i antall søkere til studieforberedende utdanningsprogram på 1,2 prosentpoeng på Vg1. Totalt søker 63,2 prosent av søkerne denne typen utdanningsprogram. Det betyr at de yrkesfaglige utdanningsprogrammene har hatt en tilsvarende økning. Bygg- og anleggsteknikk er det utdanningsprogrammet med størst økning, mens elektrofag har størst tilbakegang.

Tradisjonelt har det vært stor søkning til Vg1 studiespesialisering i Asker og Bærum. Denne søkningen har i år gått opp fra 55 prosent til 57,1. I Follo er det 44,9 prosent av søkerne som primært ønsker studiespesialisering, samme som i 2018. På Romerike har søkningen til Studiespesialisering gått ned fra 40,5 prosent til 39,3. Totalt er det 56,6 prosent av søkerne på Romerike som har et studieforberedende utdanningsprogram som sitt første ønske mot 57,7 prosent i 2018.

Skolene som har flest søkere i forhold til antall elevplasser er Lørenskog, Jessheim og Mailand.

Nå skal skoletilbudet tilpasses

Nå starter arbeidet med å tilpasse skoletilbudet, slik at flest mulig får sitt første ønske oppfylt.

På Vg1 har søkerne rett til å komme inn på ett av sine tre søkte utdanningsprogram. På Vg2 og Vg3 har søkerne rett til å komme inn på et programområde som bygger på det søkeren har gått på.

Alle som har rett til videregående opplæring vil få en plass.

Hovedtall, søkning fordelt på utdanningsprogram og skole

Søkertall til videregående opplæring Akershus 2019 - 01.03.2019 (.pdf)

Søkertall til videregående opplæring Akershus 2019 - 01.03.2019 (.xlsx)

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet