1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Bygger ut for flere skoleplasser i Ås og Ski

Akershus fylkeskommune skal bygge ut for ca. 800 flere elevplasser i videregående skole i Follo innen 2023. Fylkestinget vedtok 11. februar byggeprogrammene for utbygging av Ås videregående skole og sak om ny videregående skole i Ski sentrum.

Framtidens skolestruktur vil omfatte store deler av fylket, og i Follo vil Ås videregående skole bygges ut fra 1150 til 1500 elevplasser. I tillegg planlegges det en ny videregående skole rett ved rådhuset i Ski sentrum.

Ny skole i Ski sentrum

Det planlegges en ny videregående skole rett ved rådhuset i Ski sentrum, hvor Drømtorp videregående skole også vil bli innplassert.

- I et godt samarbeid mellom Ski kommune og Akershus fylkeskommune, ønsker man å samlokalisere folkebibliotek, kulturskolen og flerbrukshall i samme bygg. Ved sambruk av lokalene, vil det skape store fordeler. Skoleanlegget vil være en arena for opplæring, kunst og kultur, frivillighet i vid forstand, for innbyggere i Ski og Follo, sier fylkesordfører Anette Solli.

Skolen er planlagt for 1100 elevplasser og ca. 150 ansatte, med opplæringstilbud innenfor studieforberedende, yrkesfaglige utdanningsprogram, og tilrettelagt opplæring. Eksisterende elevplasser ved Drømtorp videregående skole integreres i den nye skolen, samt avdeling for Musikk, dans og drama som flyttes fra Ski videregående skole.

Reguleringsarbeid pågår nå, og ferdig regulert tomt forventes høsten 2019. Programmering av skolen, som er planlagt foreløpig til 24500 m2, er gjennomført og er under kvalitetssikring. Byggeprogram legges frem for fylkestinget i 2019, og arbeidet med kvalitetssikring og kontrahering av rådgivere starter. Det er planlagt at skolen skal stå ferdig i 2023.

LMR Arkitektur
Det planlegges en helt ny Ski videregående skole, midt i Ski sentrum ved dagens rådhus. LMR Arkitektur.

Bygger ut Ås videregående skole og samarbeid om idrettshall

Ved Ås videregående skole vil man øke elevkapasiteten fra 1150 elevplasser til 1500, som skal stå klart til skolestart i 2022. Byggeprogrammet for utbygging av Ås vgs fase 2 ble vedtatt i fylkestinget mandag 11. februar.

Utbyggingen av 3. etasje i bygg F skal stå klart til skolestart allerede i 2019, og ble vedtatt høsten 2018. Utbyggingen er under gjennomføring, og har en ramme på 80 millioner kroner. Ved gjennomføring avfase 2 vil man ha en ytterlig ombygging, utbygging, samt forbedre inneklima. Rammen ligger på 420 millioner kroner. Det ble vedtatt å rive bygg A, grunnet byggets tilstand, og erstattes med et større nybygg. Også i Ås ønsker man å samlokalisere.

 – Det planlegges et samarbeid med Ås kommune om en idrettshall. Kommunen har allerede vedtatt å bevilge penger, og fylkestinget vedtok utbygging av skolen og samarbeidet med kommunen om flerbrukshall I møtet 11. februar , sier prosjektdirektør for skolestruktur i Akershus fylkeskommune, Ingunn Øglænd Nordvold.

Flerbrukshallen er utviklet i samarbeid mellom fylkeskommunen, Ås kommune og idretten, og anbefales gjennomføres innenfor en ramme på 150 millioner kroner. Dette er inkludert forventede spillemidler på ca 15 millioner kroner.

Ved Ås vgs ønsker man å øke med 400 elevplasser. Foto: LMR Arkitektur
Ved Ås vgs ønsker man å øke med 350 elevplasser. LMR Arkitektur.

 

 

 

 

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet