1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Ny app gjør det enklere å reise kollektivt

Den nye nasjonale reiseplanleggeren Entur samler rutetider for ferge, tog, buss, trikk og t-bane i én app. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og fylkesordfører Anette Solli var med og lanserte appen torsdag 8. februar på Oslo Bussterminal.

I Enturs app og webtjeneste er hele det norske kollektivtilbudet samlet på ett sted: 60 kollektivtilbydere, 3.000 rutetabeller og 60.000 stoppesteder for tog, buss, trikk, t-bane og ferge er tilgjengelig med ett tastetrykk.

- Vi må sørge for at det er enkelt å velge kollektivreiser. Et viktig steg på veien er å samle informasjon om hele Norges kollektivtilbud i Entur. Da kan folk enkelt finne den beste kollektivløsningen, uansett hvor de er i landet og hvor langt de skal, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Fylkesordfører Anette Solli mener Enturs løsninger er riktig modell for framtidens kollektivtransport.

-Vi jobber utrettelig sammen med Oslo for å gjøre det enkelt å velge kollektiv. Reiseplanleggeren Entur løser kundenes behov for oversikt, og gjør det attraktivt å reise kollektivt. All samkjøring og synkronisering som gjør det lettere å være bruker av kollektivtrafikken er vi interessert i å få til. Med dette er vi inne på det skal til for å øke andelen enda mer på kollektivtrafikken, sier Anette Solli.

Se videoen her:

 

Pokémon-teknologi

- Fortsatt er det bare drøyt én av tre nordmenn som reiser med kollektivt ukentlig. Gjennom Entur-appen og den nasjonale reiseplanleggeren ønsker vi å bidra til å fjerne barrierene for å reise kollektivt, sier Johnny Welle, administrerende direktør i Entur.

Entur-appen har fungert i en testversjon siden november i fjor, og oppdateres stadig med ny funksjonalitet for reisende og kollektivselskaper. I tillegg til å vise reisen, får du nå også opp de raskeste snarveiene til og fra og mellom stoppesteder.

Brukere av appen på iPhone kan i løpet av kort tid også planlegge reisen der telefonens kamera hjelper deg å finne frem til nærmeste stoppested. På samme måte som i Pokémon-spillet, vises dine omgivelser på telefonen din, men inkludert markering av alle stoppesteder i nærheten av deg samt rutetider.

Reisende med NSB og Ruter kan kjøpe billetter i appen allerede nå. Målet er å legge til rette for at alle aktører kan selge billetter gjennom løsningen i løpet av to år.

Dugnad

Den nye løsningen for nasjonal reiseplanlegging er utviklet av Entur i tett samarbeid med alle kollektivoperatørene rundt i landet.

- Jeg vil gi honnør til de 60 kollektivselskapene og lokalpolitikerne som har bidratt i en dugnad for å dele data og for å gi de reisende et bedre tilbud, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Entur er eid av Samferdselsdepartementet, og er gratis å bruke - også for tredjepartsaktører som ønsker å bruke dataene til å utvikle nye tjenester. Entur-appen er første versjon, og løsningen vil utvikles kontinuerlig. Tjenesten er også tilgjengelig på en-tur.no.

Kontaktinfo

Markedsdirektør i Entur, Annette Skaarnæs
93492155 / ask@entur.org

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet