1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Gabija fant sin drømmejobb med yrkesfag

Jobbmulighetene er nesten uendelig hvis du velger et yrkesfaglig utdanningsprogram i Akershus, og det finnes over 170 lærefag du kan velge mellom i Norge. Gabija kom inn ved første opptak til VG 2 Kjøretøy.

Akershus fylkeskommune er ansvarlig for alle videregående skoler i Akershus, og ønsker at flest mulig skal finne sin drømmejobb. Derfor har fylkeskommunen laget fire kampanje-videoer for å vise muligheter og drømmer som kan oppnås ved å velge yrkesfag. I en av videoene møter vi Gabija Kanapeckaite, som fant veien mot sin drømmejobb på Ås videregående skole. Hun valgte å ta sin utdanning på VG2 Kjøretøy på Ås, og har ikke angret på det.

– Det er egentlig ganske morsomt. Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger av folk som synes det er tøft og kult gjort av meg. Jeg trives med det jeg gjør, og ingen kan ta det fra meg. De fleste innenfor yrket ser veldig positivt på det, og jeg får utrolig mye råd og hjelp til å komme meg videre, forteller Gabija.

– Utdanningen har hjulpet meg mye

Som jente i et «mannsdominert» yrke, forteller Gabija at utdanningen på Ås videregående skole er helt i toppsiktet.

– Jeg synes utdanningen på Ås er helt fantastisk. Det er så utrolig mange gode lærere som engasjerer seg, og som hjelper oss videre. Utdanningen her har hjulpet meg mye ved å la meg prøve meg frem praktisk, understreker hun. I kampanje-videoen spiller hun «Nina», som får jobbe med verdensmesteren i «drifting», Fredric Aasbø. Et scenario hun gjerne ønsker at vil skje i fremtiden.

- Jeg hadde ikke sagt nei takk til å jobbe for Fredric Aasbø! Det hadde nok vært utrolig spennende å få oppleve. Jeg sikter høyt, og håper at jeg kommer meg langt innenfor bransjen, avslutter Gabija.

Finn veien til drømmejobben

I Akershus fylkeskommune kan du velge mellom yrkesfaglige utdanningsprogram som Bygg- og anleggsteknikk, Design og håndverk / medieproduksjon, Elektrofag, Helse- og oppvekstfag, Naturbruk (med mulighet for studieforberedende Vg3), Restaurant- og matfag, Service og samferdsel og Teknikk og industriell produksjon.

– Kampanjen er en av satsningene i Yrkesfagløftet hvor vi har som mål å øke andel elever som søker yrkesfag. Med disse filmene ønsker vi å vise ungdommen og foreldre at veien til drømmejobben kan oppnås ved å søke yrkesfag, forteller John Arve Eide, fylkesdirektør for videregående opplæring.

Søknadsfristen er 1. mars, og fylkeskommunen vil legge ut fire videoer på sin Facebook-side frem til denne datoen. Få inspirasjon på vilbli.no, og søk det utdanningsprogrammet du ønsker på vigo.no.

Se videoen her:

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet