1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fornebubanen med arkitektkonkurranse

Fornebubanen lyser ut plan- og designkonkurranse for bygging av nye T-banestasjoner. Det skal bygges seks nye stasjoner på Fornebubanen, fire av dem ligger i Akershus.

Fornebubanen går bredt ut med en plan- og designkonkurranse for å få inn designforslag på de ulike T-banestasjonene, samt verkstedbygning. Følgende stasjoner er en del av konkurransen; Fornebu stasjon, Flytårnet stasjon, Arena stasjon, Lysaker stasjon, Vækerø stasjon og Skøyen stasjon, i tillegg til en større verkstedbygning på Koksa.

Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) er engasjert i prosessen, og skal bistå Fornebubanen med juryering av de innkomne forslagene. I første omgang skal det være en prekvalifiseringsrunde av deltakerne, før de får mulighet til å sende inn sine bidrag. Alle bidrag blir honorert med 150.000 kroner. Informasjon om konkurransen blir lagt ut på offentlige databaser for statlige innkjøp, Doffin og TED, i løpet av desember 2017.

Arkitektonisk kvalitet

-Den fremtidige utviklingen av Fornebu henger nøye sammen med etableringen av Fornebubanen. Vi ønsker et konsept for T-banestasjoner som gir identitet gjennom spennende arkitektur og design, og vi ser frem til prosessen med å få inn design- og arkitekturforslag på de ulike stasjonene. Målsettingen er å gjøre folks hverdag bedre, både funksjonelt og estetisk, sier fylkesordfører Anette Solli.

-Utbygging av Fornebubanen er viktig for utviklingen av Oslo som miljøby. Design og brukervennlighet er helt sentrale elementer for at flere skal velge T-banen som transportmiddel. Vi er opptatt av at stasjonene langs banen blir gitt en god arkitektonisk utforming, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg.

Plan- og designkonkurransen for Fornebubanen vil bli delt opp i ulike biter, med maks to stasjoner i hver pakke. Dette er for å sikre at stasjonenes egenart blir ivaretatt, samtidig som man får frem et variert utrykk innen design- og arkitektur. Det skal også legges til rette for utsmykking og kunstinstallasjoner på stasjonene.

-Fornebubanen er en del av fremtidens kollektivløsning, og dette er en spennende arkitektkonkurranse. Vi er opptatt av at de nye T-banestasjonene får et visuelt og moderne uttrykk. Den arkitektoniske utformingen vil være viktig for å løfte frem særpreget og identiteten til hver stasjon, sier direktør Irene S. Måsøval i Fornebubanen.

Juryen vil bestå av representanter og fagpersoner fra Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, FOB, Sporveien, Ruter og NAL. Vinnerutkastene på de ulike T-banestasjonene vil trolig være klare i løpet av juni i 2018.

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

16.10.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet