1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Oslo og Akershus enig om redusert økning i billettprisene

Byrådet i Oslo og Akershus fylkeskommune er enige om å redusere den allerede avtalte økningen i billettprisene for kollektivreiser i 2018. Halvparten av kollektivtrafikkens bidrag til Oslopakke 3 på 79 millioner kroner vil nå bli finansiert innenfor Ruters økonomiske handlingsrom i 2018.

- Vi har kommet til enighet om å halvere den planlagte økningen i billettprisene fra februar neste år. Det er bra både for de som reiser kollektivt og for miljøet. Dette bidrar til å sikre kollektivtrafikkens konkurranseevne mot privatbilen og gir rom for en fortsatt høy passasjervekst, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og fylkesordfører Anette Solli i en felles uttalelse.

Halvparten av kollektivtrafikkens bidrag til Oslopakke 3 for 2018 vil nå bli finansiert innenfor Ruters økonomiske handlingsrom (79 millioner kroner). Den andre halvparten (79 millioner kroner) hentes inn gjennom en justering av billettprisene. Enigheten om alle kollektivprosjektene i Oslopakke 3 ligger fortsatt fast.

- Da vi forhandlet om Oslopakke 3 i 2016, var det enighet om at både bilister og kollektivreisende burde være med å bidra til finansieringen av samferdselsprosjekter i hovedstadsregionen. Nå blir prisøkningen bare halvparten så stor i 2018. Det er viktig for reisende både i Akershus og Oslo, sier fylkesordfører Anette Solli.

- Byrådet ønsker å sikre at kollektivtrafikken har billettpriser som er konkurransedyktig mot privatbilen. Derfor foreslo vi i vårt budsjett å kompensere hele den planlagte ekstraordinære prisøkningen med ekstra tilskudd fra Oslo og Akershus, og et bidrag fra Ruter. Dessverre fikk vi ikke på plass full kompensasjon nå i høst, men det er bra vi kom til enighet slik at vi reduserer prisøkningen neste år, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg.

Oslo kommune og Akershus fylkeskommune eier Ruter sammen og det var avgjørende for partene å komme til enighet om en felles løsning nå, slik at Ruter har forutsigbarhet i sitt arbeid de neste månedene. Oslo og Akershus har ikke tatt stilling til hvordan økning i billettprisene skal dekkes for 2019 og i påfølgende år. 

Fram mot 2019 vil Oslo og Akershus sammen vurdere prisstruktur, og hvordan midler ut over de 79 mill. kr som nå dekkes fra økte billettpriser skal finansieres.

Kontakt

  • Fylkesordfører Anette Solli, tlf. 901 88 965,
    eller Jan Ivar Bøe, pressesjef Akershus fylkeskommune, tlf. 970 62 339.
  • Pressekontakt for Lan Marie Berg: kommunikasjonsrådgiver Kristin Stormo, mobil 481 55 134.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet