1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

127 millioner til idrett og friluftsliv

Akershus er tildelt 127 738 000 kroner i spillemidler til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Akershus er det fylket i landet som får mest spillemidler, for tredje år på rad.

Tildelingen i år er på 11,3 millioner kroner mer enn det Akershus fikk i fjor. Tildelingene ble vedtatt i statsråd fredag 28. april.

- Tilskuddet til Akershus er en viktig bidragsyter til at det kan realiseres mange gode anlegg, både for organisert og uorganisert aktivitet i fylket. Det gjøres et enormt godt og viktig arbeid for tilrettelegging for dette i kommuner og frivillige lag og foreninger. Størrelsen på tilskuddet til Akershus gjenspeiler den enorme innsatsen som gjøres i regionen sier Kristin Felde, fylkesdirektør for kultur, folkehelse og frivillighet i Akershus fylkeskommune.

Fordelingen til anlegg i Akershus vedtas 30. mai

Prioriteringen av spillemiddelsøknader behandles i hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse 30. mai. Denne fordelingen foretas på bakgrunn av søknader fra kommuner, idrettslag og foreninger som fylkeskommunen mottok i januar. Tildelingen vil skje etter kulturdepartementets føringer for ordningen, samt kriterier i regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv.

Les mer om spillemidler til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet i Akershus.

Se alle tilskudds- og støtteordninger fra Akershus fylkeskommune

 

 

Les flere artikler

Faglærer Espen Enerhaugen er glad for å bidra til at TV-aksjonen får inn mer penger ved at Ås skole aksjonerer bort en bil.

Skal auksjonere bort bil for TV-aksjonen

15.10.2019

Les hele artikkelen

- Vi har en god tradisjon for å hjelpe til under TV-aksjonen, sier fylkesordfører Anette Solli. Her flankert av fylkesrådmann Knut Sletta og fylkesaksjonsleder Hanne Rustad.

Akershus fylkeskommune har startet arbeidet med TV-aksjonen

27.09.2019

Les hele artikkelen

Konserndirektør Fride Andrea Hærem (t.h.) i rådgiverbedriften Norconsult forteller at temaet for årets tv-aksjon vekker ekstra engasjement. Derfor har bedriften besluttet å støtte aksjonen med 1 million kroner. Her sammen med Maria Christophersen, fagrådgiver i CARE Norge (t.v.).

Klare til innsats for kvinners rettigheter

30.08.2019

Les hele artikkelen

Midtsjøvannet i Ski, en sen sommerkveld.

Vinnerne av Akershus sommerkonkurranse er kåret

16.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet