1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

25 147 søkere til videregående opplæring

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars var det 23 518 søkere til videregående skoler i Akershus. Det er en økning på 78 søkere sammenlignet med i fjor. Det er 1629 søkere til læreplass i bedrift, som er en økning på 53 søkere.

Søkemønsteret

Dette året har det vært en liten nedgang på 0,6 prosentpoeng i antall søkere til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1. Totalt søker 66,7 prosent av søkerne et slikt utdanningsprogram. Nedgangen har vært i størst i antall søkere til Vg1 medier og kommunikasjon. Prosentandelen søkere har her gått ned fra 5,7 til 4,2 prosent. Det betyr at de yrkesfaglige utdanningsprogrammene har hatt en tilsvarende økning. Elektrofag er det yrkesfaglige utdanningsprogrammet med størst økning, mens service og samferdsel har størst tilbakegang av yrkesfagene.

Asker og Bærum

Tradisjonelt har det vært stor søkning til Vg1 studiespesialisering i Asker og Bærum. Denne søkningen har i år gått opp fra 55,2 prosent til 60,4. Samtidig er det en nedgang i søkningen til Vg1 i utdanningsprogrammene idrett, medier og kommunikasjon og kunst, design og arkitektur i regionen.

Follo

I Follo er det 46 prosent av søkerne som primært ønsker Vg1 studiespesialisering mot 45,4 i 2016. Her ser vi samtidig en nedgang i søkningen til det studieforberedende utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon.

Romerike

På Romerike har søkningen til studiespesialisering gått ned fra 40,8 prosent til 39,5. Totalt er det 58,7prosent av søkerne på Romerike som har et studieforberedende utdanningsprogram som sitt første ønske i søknaden, mot 60,4 i 2016. Her er det en liten økning i antall søkere til idrett og musikk, dans, drama. Samtidig ser vi også her en nedgang i antall søkere til Vg1 medier og kommunikasjon.

Skolene med flest søkere

Skolene som har flest søkere i forhold til elevplasser på Vg1 er Jessheim, Ås, Lillestrøm, Strømmen, Sandvika og Nadderud. Til Vg1 studiespesialisering er det Valler, Nadderud, Ski, Nesodden, Bjertnes og Mailand som har hatt størst økning i antall søkere i 2017 sammenlignet med i 2016.

 Skoletilbudet tilpasses søkermønsteret

Tilbudene i hver enkelt region skal nå vurderes og justeres på grunnlag av søkermønsteret. På Vg1 har søkerne rett til å komme inn på ett av tre søkte utdanningsprogram. På Vg2 og Vg3 har søkerne rett til å komme inn på et programområde som bygger på det søkeren har tatt på Vg1 eller Vg2. Det er et mål at flest mulig søkere skal få inntak på sitt primært ønskede utdanningsprogram eller programområde.

 

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet