1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nybygg for Akershus Kunstsenter

Akershus fylkeskommune vil bidra til å realisere nytt bygg for Akershus Kunstsenter på Lillestrøm. Et enstemmig fylkestinget vedtok saken mandag 13. februar.

Akershus Kunstsenter trenger nye lokaler for å kunne fortsette å utvikle seg og tiltrekke seg et større publikum. Akershus fylkeskommune vil bidra til realiseringen av nye lokaler for Akershus Kunstsenter, basert på konseptet ÅPENT HUS, tegnet av Haugen og Zohar Arkitekter AS. Akershus fylkeskommune vil gjennom dialog med Skedsmo kommune avgjøre forhold knyttet til eierskap, finansiering og drift.

 -Jeg svært glad for at vi har gjort et enstemmig vedtak om å bygge et kunstsenter i kunstkvartalet. Så får vi håpe at en ytterligere utredning av Akershus fylkeskommune som eier og byggherre ikke forsinker fremdriften vesentlig, og at endelig bevilgning vedtas til høsten når økonomiplanen behandles, sier Vibeke Limi (FrP), leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse.

Akershus Kunstsenter, Skedsmo kommune og Akershus fylkeskommune har i samarbeid gjennomført et forprosjekt høsten 2016, og dette vil danne grunnlag for realiseringen av nybygget. Det legges til grunn en ramme på 65,2 millioner kroner.

Nye Akershus Kunstsenter vil bli en viktig del av utviklingen av Kulturkvartalet i Lillestrøm, og på denne måten en tydelig satsing på kultur som en del av byutviklingen.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet