1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Gir støtte til klimatiltak

Nå blir det lettere å kjøre elbil i Akershus. Akershus fylkeskommune har gitt nærmere 6 millioner kroner i støtte til klimatiltak. Mesteparten gikk i denne omgang til ladeinfrastruktur.

Akershus fylkeskommune gir støtte til gjennomføring av klimatiltak i fylket. Klimatiltakene skal bidra til at Akershus når sitt ambisiøse klimamål om 50 prosent reduksjon av klimagasser innen 2030.

Flere kommuner har for 2017 fått tilskudd til ladeplasser på offentlige parkeringsplasser og private aktører har fått støtte til hurtigladere.

Asker og Bærum kommune har fått tilskudd til opprettelse av støtteordninger for ladepunkter i borettslag og sameier. Private aktører har fått støtte til etablering av hurtigladere i områder der det er lite utbygd ladeinfrastruktur fra før.

På Romerike er det gitt støtte til ladepunkter i Hurdal, Aurskog Høland, Ullensaker, Fet, Rælingen og Skedsmo.

I Follo er det gitt støtte til etablering av ladepunkter i Ski og Frogn kommuner. I vest blir det nye hurtigladere i Heggedal i Asker og Rykkinn i Bærum.

Ladepunktene vil bli satt opp i løpet av 2017.

Det er også gitt midler til andre tiltak, som energirådgivning og ENØK-kampanjer for isolering av hus.

Se ladestasjonene på kartet

Se plasseringen av nye (svarte) og eksisterende (grønne) hurtigladere på kartet under. Klikk på punktene for mer informasjon om hvert ladepunkt:

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet