1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Gir støtte til klimatiltak

Nå blir det lettere å kjøre elbil i Akershus. Akershus fylkeskommune har gitt nærmere 6 millioner kroner i støtte til klimatiltak. Mesteparten gikk i denne omgang til ladeinfrastruktur.

Akershus fylkeskommune gir støtte til gjennomføring av klimatiltak i fylket. Klimatiltakene skal bidra til at Akershus når sitt ambisiøse klimamål om 50 prosent reduksjon av klimagasser innen 2030.

Flere kommuner har for 2017 fått tilskudd til ladeplasser på offentlige parkeringsplasser og private aktører har fått støtte til hurtigladere.

Asker og Bærum kommune har fått tilskudd til opprettelse av støtteordninger for ladepunkter i borettslag og sameier. Private aktører har fått støtte til etablering av hurtigladere i områder der det er lite utbygd ladeinfrastruktur fra før.

På Romerike er det gitt støtte til ladepunkter i Hurdal, Aurskog Høland, Ullensaker, Fet, Rælingen og Skedsmo.

I Follo er det gitt støtte til etablering av ladepunkter i Ski og Frogn kommuner. I vest blir det nye hurtigladere i Heggedal i Asker og Rykkinn i Bærum.

Ladepunktene vil bli satt opp i løpet av 2017.

Det er også gitt midler til andre tiltak, som energirådgivning og ENØK-kampanjer for isolering av hus.

Se ladestasjonene på kartet

Se plasseringen av nye (svarte) og eksisterende (grønne) hurtigladere på kartet under. Klikk på punktene for mer informasjon om hvert ladepunkt:

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

16.10.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet