1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Avduking av bronsestatue i Son

Fredag 17. juni kl. 14.00 vil en statue av Labohesten få en fast plass i Glenneparken i Son.

Follo museum, Vestby kommune og Akershus fylkeskommune har gleden av å invitere til høytidelig avduking av statuen Labohesten, ved ordfører Tom Anders Ludvigsen og leder for hovedutvalget for kultur, frivillighet og folkehelse, Vibeke Limi.

Det vil bli middelaldermusikalsk innslag ved Sverre Jensen, samt servering av nybakt brød og spekemat.

Handel og historie

Statuen er en kopi av en liten bronsehest fra middelalderen funnet på Labo Nordre i 2006. Bronsehesten har vært brukt som vektlodd. Funnet utløste starten på en lang kunnskapsreise om Sons historie. Labohesten og de andre funnene på Labo viste at det har vært handel i Son langt tilbake i tid, og lenger enn de skriftlige kildene forteller. Statuen er et symbol på Sons spennende handelshistorie.

Et spleiselag

Statuen er produsert av Døvre Gullsmedverksted AS. Bidragsytere er Sparebank1 Son, Sparebankstiftelsen Østfold og Akershus, Vestby kommune og Akershus fylkeskommune.

VELKOMMEN TIL GLENNEPARKEN I SON FREDAG 17. JUNI KL. 14.00!

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet