1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Ny søknadsfrist for oppreisningsordningen for tidligere barnevernsbarn

Tidligere barnevernsbarn som har vært utsatt for omsorgssvikt eller overgrep mens de var i institusjon eller fosterhjem kan søke oppreisning. Søknadsfristen er forlenget med to år, ny søknadsfrist er 1. november 2016.

- Vi har forlenget søknadsfristen for å gi søkere mer tid, og for at vi kan gjøre oppreisningsordningen kjent for flere. Jeg vil oppmuntre alle som faller inn under ordningen om å ta steget å søke oppreisning, sier fylkesordfører Anette Solli.

Til nå har det kommet inn i alt 76 søknader. Akershus fylkeskommune opprettet i 2012 en oppreisningsordning for tidligere barnevernsbarn som har vært utsatt for omsorgssvikt eller overgrep mens de var i institusjon eller fosterhjem i perioden fra og med 1980 til og med 2003. Ordningen gjelder for personer som ble plassert av det kommunale barnevernet i Akershus.

Fire kommuner sluttet seg til ordningen og kan gi oppreisning i tillegg til fylkeskommunen: Oppegård kommune for perioden 01.07.1954 til og med 2003, Ski kommune for perioden 01.07.1954 til og med 1992 og Asker og Bærum kommuner for perioden fra og med 1980 til og med 2003.

Fylkeskommunen og de fire tilsluttede kommunene har vedtatt at søknadsfristen skal forlenges med to år. Ny søknadsfrist er 1. november 2016.

Søknadsskjema er lagt ut på kommunale servicetorg, bibliotek, Nav-kontor og barnevernskontor i Akershus. Du finner mer informasjon og søknadsskjema på nett: etverdigliv.no, eller ring sekretariatet i Akershus fylkeskommune på tlf. 22 05 53 81.

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet