1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Bussanlegget på Kjul tar form

Arbeidene med nytt bussanlegg på Kjul i Nittedal går for fullt. Bussanlegget skal stå ferdig allerede til sommeren.

Grunnarbeidene startet høsten 2018 og i januar i år startet arbeidene med hovedbygget. Rammekonstruksjonen av stål er på plass og i løpet av kort tid vil veggene, bestående av sandwichelementer og trekledning, bli montert.

Sandwichelementer losses av traileren.
Sandwichelementer losses av traileren. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

- Det blir et fint og moderne bygg med en stor vaskehall, verkstedhaller og en administrasjonsfløy med blant annet kantine og garderober for de ansatte, sier prosjektleder Mats Grøtting.

I tillegg til selve bussanlegget på 1500 kvadratmeter, skal det på plass et stort utomhusanlegg med minimum 45 oppstillingsplasser for busser, parkeringsplasser for de ansatte, et bio-dieselanlegg, teknisk infrastruktur «gjemt» under bakken og en støttemur rundt anlegget som skjermer naboene. 

Netting til gabionmuren som skal etableres rundt anlegget fylles med steinmaser fra området.
Netting til gabionmuren som skal etableres rundt anlegget fylles med steinmaser fra området. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

- Vi er stolt over å kunne gjenbruke steinmasser fra grunnarbeidene i en flott gabionmur som omkranser tomten og samtidig skjermer naboene for støy. Gjenbruk er i tiden og vi er glade for å kunne bidra til god ressursutnyttelse. Vi slår også et slag for klimaet. Anlegget blir selvforsynt med egenprodusert termisk energi fra varmepumpe, basert på varme fra energibrønner, sier Grøtting.

Bussanlegget er bestilt av avdeling for samferdsel. Hoveddelen av arbeidene vil være ferdig innen 1. juli 2019.

Se video fra byggeplassen på LinkedIn.

Fakta om bussanlegget

Areal: 
Bygg: 15 m2 
Tomt: ca. 14 daa

Byggherre: AFK eiendom FKF

Totalentreprenør: ArealBygg AS

Kostnadsramme: 101 mill. kr

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet