1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Bussanlegget på Kjul tar form

Arbeidene med nytt bussanlegg på Kjul i Nittedal går for fullt. Bussanlegget skal stå ferdig allerede til sommeren.

Grunnarbeidene startet høsten 2018 og i januar i år startet arbeidene med hovedbygget. Rammekonstruksjonen av stål er på plass og i løpet av kort tid vil veggene, bestående av sandwichelementer og trekledning, bli montert.

Sandwichelementer losses av traileren.
Sandwichelementer losses av traileren. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

- Det blir et fint og moderne bygg med en stor vaskehall, verkstedhaller og en administrasjonsfløy med blant annet kantine og garderober for de ansatte, sier prosjektleder Mats Grøtting.

I tillegg til selve bussanlegget på 1500 kvadratmeter, skal det på plass et stort utomhusanlegg med minimum 45 oppstillingsplasser for busser, parkeringsplasser for de ansatte, et bio-dieselanlegg, teknisk infrastruktur «gjemt» under bakken og en støttemur rundt anlegget som skjermer naboene. 

Netting til gabionmuren som skal etableres rundt anlegget fylles med steinmaser fra området.
Netting til gabionmuren som skal etableres rundt anlegget fylles med steinmaser fra området. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

- Vi er stolt over å kunne gjenbruke steinmasser fra grunnarbeidene i en flott gabionmur som omkranser tomten og samtidig skjermer naboene for støy. Gjenbruk er i tiden og vi er glade for å kunne bidra til god ressursutnyttelse. Vi slår også et slag for klimaet. Anlegget blir selvforsynt med egenprodusert termisk energi fra varmepumpe, basert på varme fra energibrønner, sier Grøtting.

Bussanlegget er bestilt av avdeling for samferdsel. Hoveddelen av arbeidene vil være ferdig innen 1. juli 2019.

Se video fra byggeplassen på LinkedIn.

Fakta om bussanlegget

Areal: 
Bygg: 15 m2 
Tomt: ca. 14 daa

Byggherre: AFK eiendom FKF

Totalentreprenør: ArealBygg AS

Kostnadsramme: 101 mill. kr

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet