1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Åpning av nytt tilbygg på Lørenskog vgs

Tirsdag 17. oktober ble det nye tilbygget på Lørenskog videregående skole offisielt åpnet.

Tilbygget er på 2200 kvadratmeter og rommer en stor og lys kantine og et moderne auditorium med plass til 180 personer (som kan gjøres om til to mindre auditorium) i første etasje, og nye klasserom, deriblant et nytt naturfagrom, grupperom og arbeidsom for lærere i andre etasje.

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen startet med å gratulerer elever og ansatte med nye og flotte lokaler i sin tale.

- Akershus er landets største skoleeier på videregående nivå og har ambisjon om å være landets beste. Skolen skal inspirere og motivere fra første dag, og vi skal hjelpe hver enkelt elev til å strekke seg litt lenger. Jeg er glad og stolt over hvordan skolen nå fremstår og håper det vil inspirere til mye godt arbeid fremover, sier Salvesen. 

Se video fra åpningen her:

 

 

Fylkesrådmann Tron Bamrud startet sin tale med å si at det blir mange nye bygg og rehabiliteringsprosjekter i Akershus i årene som kommer. Årsaken er at fylket og kommunene på Romerike er blant de raskest voksende i landet.

- Vi som skoleeier skal gjøre det vi kan for at kommende generasjoner får det aller beste utgangspunktet for læring. Ambisjonen vår er å ikke bare være best i Norge, men også i Norden. Når vi bygger skolebygg i dag, så gjør vi det ordentlig og prøver å utnytte plassen best mulig. Vi kan være stolt over bygg som dette. Men vi må ikke glemme, at det viktigste for læring er hva som skjer inne i skolen, mellom lærere og elever. Men gratulerer med flott bygg! Håper lokalene blir brukt til gode formål, og ta godt vare på dem, sier Bamrud.  

Det er fylkeskommunens eiendomsforetak, AFK eiendom FKF, som har vært byggherre og som har ledet prosjektet. Entreprenør har vært J.I. Bygg AS og arkitekt har vært LMR arkitektur AS.

Jobben som arkitektkontoret har gjort på Lørenskog videregående skole har blitt lagt merke til også utenfor kommunens grenser. Bygget ble nylig trukket frem i Norges fremste arkitekturfaglige tidsskift, Arkitektur N.

Lørenskog videregående skole stod ferdig i 1974 og rommet den gang 500 elever. I dag har skolen om lag 1000 elever.

Besøk skolens hjemmeside

Det er planer for å utvide skolen ytterligere, slik at skolen får totalt 1500 elevplasser.

 

Prosjektbrosjyre (PDF: 2.1 MB)

 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet