1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Eiendomsforvaltning og anleggsoversikt

Eiendomsavdelingen utøver eierrollen på vegne av fylkeskommunen. Avdelingen har ansvar for forvaltning, drift og vedlikehold av fylkeskommunens eiendommer, hovedsakelig videregående skoler og tannklinikker. Avdelingen forestår også kjøp og salg av eiendommer og inn- og utleie av lokaler.

Fylkeskommunens eiendommer er hovedsakelig til eget bruk, som skoler og tannklinikker. Arealer som ikke benyttes av fylkeskommunen er utleid, bortfestet eller ubebygd.

Eiendomsavdelingen består av to eiendomssjefer, hver med ansvar for egen region, en teknisk ressursgruppe, som blant annet har ansvar for ENØK-arbeid, el-sikkerhet, brannsikring og forebygging av legionella, og en driftsenhet bestående av driftsoperatører og områdeledere under ledelse av en drift- og vedlikeholdssjef. Avdelingen ledes av eiendomsdirektør.

Fylkeskommunen har bærekraftig utvikling som mål. Derfor er det viktig for foretaket at byggene som foretaket stiller til disposisjon for fylkeskommunen setter minst mulig avtrykk på klima og miljø. Foretaket har blant annet iverksatt tiltak for å redusere energibruk og vannforbruk i byggene, og i løpet av 2017 vil kun fornybare energikilder bli brukt til oppvarming.

 Anleggsoversikt

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet