1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Rekordtildeling på 167 millioner til Akershus

Akershus ble i statsråd 10. mai tildelt 167 686 000 kroner i spillemidler til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Dette er det høyeste spillemiddelbeløpet som noensinne er tildelt et fylke.

Tildelingen er hele 33,2 millioner kroner mer enn det Akershus fikk i fjor. En viktig årsak til økningen er at flere kommuner satser på utbygging av store kostnadskrevende anlegg som tilfredsstiller ulike brukergruppers behov. Bl.a. er Bærum, Ullensaker og Ski i gang med å realisere større svømmeanlegg. Dette medfører høye søknadssummer fra kommunene som igjen gir ekstra tildeling til Akershus.

- Det er en betydelig satsing i våre kommuner på bygging av anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Kommuner, lag og foreninger gjør et enormt viktig arbeid for at barn og unge sikres gode muligheter for en aktiv oppvekst, der tilskuddet til Akershus er en viktig bidragsyter. Størrelsen på årets tildeling til Akershus gjenspeiler den formidable innsatsen som gjøres i regionen sier Vibeke Limi, leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse. 

Fordelingen til anlegg i Akershus vedtas 4. juni

Prioriteringen av spillemiddelsøknader behandles i hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse 4. juni. Denne fordelingen foretas på bakgrunn av søknader fra kommuner, idrettslag og foreninger som fylkeskommunen mottok i januar. Tildelingen vil skje etter kulturdepartementets føringer for ordningen, samt kriterier i regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv 2016-2030.

 

Les flere artikler

I forbindelse med kampanjen hadde Eikeli vgs tilrettelagt for å gjøre en enkel sykkelservice denne dagen. Elevene som kom på sykkel var med i trekningen av et sett piggdekk til sykkelen sin. F.v. Rådgiver friluftsliv, sykkel og fysisk aktivitet i Akershus fylkeskommune Ingvild Marie Kavli, miljøarbeider på Eikeli vgs Wilhelm Kaarbø, elev Erling Mikalsen Storrønning, vaktmester Bård Anders Skands, og kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes Landsforening Kjetil Hasselgård.

Bli en synlig syklist i høstmørket

29.10.2019

Les hele artikkelen

Faglærer Espen Enerhaugen er glad for å bidra til at TV-aksjonen får inn mer penger ved at Ås skole aksjonerer bort en bil.

Skal auksjonere bort bil for TV-aksjonen

15.10.2019

Les hele artikkelen

- Vi har en god tradisjon for å hjelpe til under TV-aksjonen, sier fylkesordfører Anette Solli. Her flankert av fylkesrådmann Knut Sletta og fylkesaksjonsleder Hanne Rustad.

Akershus fylkeskommune har startet arbeidet med TV-aksjonen

27.09.2019

Les hele artikkelen

Konserndirektør Fride Andrea Hærem (t.h.) i rådgiverbedriften Norconsult forteller at temaet for årets tv-aksjon vekker ekstra engasjement. Derfor har bedriften besluttet å støtte aksjonen med 1 million kroner. Her sammen med Maria Christophersen, fagrådgiver i CARE Norge (t.v.).

Klare til innsats for kvinners rettigheter

30.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet