1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

J.I. Bygg AS har fått oppdraget med riving og oppføring av et nytt skolebygg på Ås videregående skole. Bygget skal stå klart til skolestart i 2021.

6. desember signerte J.I. Bygg AS kontrakt med Akershus fylkeskommune (AFK eiendom FKF), etter å ha vunnet anbudskonkurransen. J.I. Bygg AS skal levere et ferdigstilt prosjekt i en totalentreprise til avtalt tid og kostnad, mens fylkeskommunen skal ivareta byggherreansvaret i prosjektet.

- Jeg er veldig glad for at vi nå er i mål med en krevende, men givende, konkurranseprosess. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle involverte, både hos byggherre og tilbydere, for god innsats og mange verdifulle innspill i prosessen som har vært, sier prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde i AFK eiendom FKF.

Nybygg

Arbeidene omfatter riving av eksisterende bygg A og bygging av et nybygg på om lag 4800 kvadratmeter. Nybygget skal bl.a. huse et nytt kantinekjøkken med bespisningsarealer, elevtjenester, arealer for tilrettelagt opplæring, arealer for helse- og oppvekstfag, studiespesialisering og lærerarbeidsplasser. Nybygget skal kobles til tilstøtende bygg via to gangbruer, der det også skal gjennomføres flere bygningsmessige tiltak.

I tillegg skal det gjennomføres omfattende arbeider utenfor bygget. Den gamle vaktmesterboligen skal også rives for å gi plass til en sansehage/økohage.

Prosjektet er del av fylkeskommunens prosjekt «Fremtidens skolestruktur mot 2030» for å møte befolkningsveksten og elevtallsøkningen i Akershus.

Høye klimaambisjoner

Ifølge Gjerde er det flere spennende og utfordrende sider ved dette prosjektet.

- Det er knyttet høye miljø- og klimaambisjoner også til dette prosjektet. Nybygget skal blant annet BREEAM-sertifiseres til nivå Excellent og skal bli et nesten-nullenergibygg. I tillegg vil byggearbeidene foregå tett på en skole i drift. Alt dette blir utfordrende, men jeg kan forsikre om at sikkerheten alltid vil stå i høysetet for oss. Vi ser nå frem til det videre samarbeidet med J.I. Bygg AS og øvrige kollegaer i fylkeskommunen, og ikke minst å komme i gang med byggingen, sier han.

Daglig leder Lars Edvardsen i J.I. Bygg er glad for å ha vunnet kontrakten.

- Tilbudsmodellen i dette prosjektet er en totalentreprise med løsningsforslag, og J.I. Bygg er veldig stolt av det prosjektet vi har fått til sammen med våre rådgivere Fabel Arkitekter og Multiconsult. Vi ser frem til et fortsatt godt og fruktbart samarbeid med Fabel Arkitekter og Multiconsult, som blir med videre i prosjektet, og ikke minst med fylkeskommunen som byggherre, sier Edvardsen.

Bak fra venstre: anskaffelsesrådgiver Ola Skeid, kst. prosjektdirektør Frank-Tore Toresen og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde fra AFK eiendom FKF. Deretter prosjektleder Håkon Jeksrud Ålerud og tilbudsleder Thomas Korneliussen fra J.I. Bygg AS. Foran fra venstre: adm.dir. Kenneth Johnsen i AFK eiendom FKF og daglig leder Lars Edvardsen i J.I. Bygg AS.
Bak fra venstre: anskaffelsesrådgiver Ola Skeid, kst. prosjektdirektør Frank-Tore Toresen og prosjektleder Magnus Gåseby Gjerde fra AFK eiendom FKF. Deretter prosjektleder Håkon Jeksrud Ålerud og tilbudsleder Thomas Korneliussen fra J.I. Bygg AS. Foran fra venstre: adm.dir. Kenneth Johnsen i AFK eiendom FKF og daglig leder Lars Edvardsen i J.I. Bygg AS. Foto: André Strand, AFK eiendom FKF.

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet