1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

På hengende håret fikk Akershus fylkeskommune sin miljøsertifisering før de skal inn i Viken fylkeskommune, hvor Østfold og Buskerud allerede er sertifisert.

14. desember fikk Akershus fylkeskommune klarsignalet de hadde ventet på. Med miljøsertifiseringen «Miljøfyrtårn», kan Akershus videreføre sin grønne profil inn i Viken fylkeskommune, hvor de to andre fylkeskommunene allerede har fått sin miljøsertifisering godkjent.

– Nå kan vi feire. Vi fikk høre at dette var for ambisiøst, men vi klarte det på uvanlig kort tid. Dette er en langvarig satsning som skal være integrert i kjernevirksomheten, sier Pia Husstad Eide, seksjonsleder for klima og miljø i Akershus fylkeskommune. Det ble gjort et fylkestingsvedtak om at sertifiseringen av Galleriet som Miljøfyrtårn-hovedkontor skulle gjennomføres innen 2019, noe fylkeskommunen klarte med to ukers klarning.

Flere pilotskoler blir sertifisert

I vedtaket fra fylkestinget ble det gjort klart at man ønsket flere av de videregående skolene i fylket til å være med i 2019. Syv pilotskoler takket ja til dette. Nå har flere videregående skoler kommet langt på vei for å få sin sertifisering som «Miljøfyrtårn».

 – Mailand videregående skole ble sertifisert samme dag som Galleriet, lørdag 14. desember. Noen skoler er rett rundt hjørnet, og vil bli sertifisert både i 2019 og i 2020, forteller Husstad Eide.  Dette gleder Karin O'Sullivan, som jobber i avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

– Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5. Ja, jeg gleder meg til å jobbe i Viken med så mange miljø- og bærekraftengasjerte kolleger, sier O'Sullivan.

 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Mer enn 250 boligselskaper har mottatt støtte til ladepunkter. Formålet er å bidra til at flere får mulighet til hjemmelading av elbiler.

Støtteordning i Akershus gir kraftig økning i ladepunkter

07.12.2019

Les hele artikkelen

Kommunene i Akershus tilbyr, i samarbeid med Akershus fylkeskommune, gratis energirådgivning til boligeiere i perioden fra 14.10.2019 og frem til 31.12.2019.

Gratis energirådgivning til boligeiere i Akershus i desember

02.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan skolen se ut (fasade sett fra veien).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet