1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Fordeling av tilskudd til publikumsutvikling

Fem aktører har fått tilskudd gjennom Akershus fylkeskommunes tilskuddsordning for publikumsutvikling.

Publikumsutviklingsordningen er etablert som en del av implementeringen av Kulturplan for Akershus 2016–2023, med særlig vekt på satsingsområdene knyttet til et inkluderende kulturliv og kulturnæringer. Tilskuddsordningen er utviklet i tett samarbeid med aktørene på kulturfeltet i fylket, og denne gangen skal tiltakene være rettet mot unge mellom 16 og 30 år.

Kulturhack i Ås kulturhus
Kulturhack i Ås kulturhus har mottatt publikumsutviklingsmidler både i år og i fjor. Foto: Bonsak Hammeraas, Ås avis

Økt deltakelse i et demokratisk kulturliv

Publikumstiltak er et av de viktigste verktøyene for å bidra til å skape økt deltakelse og stimulere til et demokratisk og inkluderende kulturliv. Derfor er det Akershus fylkeskommunes intensjon å styrke kompetansen innen publikumsutvikling blant de regionale kunst- og kulturaktørene. 

Alle tilskuddsmottakerne får i tillegg til midlene tilgang til å bruke ungdomspanelet «Yoice» som er opprettet i et samarbeid mellom Opinion, Norsk Publikumsutvikling og Akershus fylkeskommune.

Noen av tiltakene som har fått tilskudd vil også bli videreutviklet sammen med målgruppen.

Se fordelingen av tilskudd til publikumsutvikling her
Aktør Tilskudd (kr)
Museene i Akershus 146.000
Lørenskog Hus, aktivitetshuset Volt 100.000
Ås internasjonale senter 96.000
Frogn kommune 93.000
Akershus Kunstsenter 90.000

Medvirkning og digitale opplevelser

–Det er interessant å se at flere av institusjonene tar inn over seg den digitale utviklingen i dagens samfunn. I denne søknadsrunden har flere av kunst- og kulturinstitusjonene ønsket å eksperimentere med digitale og interaktive formidlingsopplevelser med og for unge kulturbrukere, sier Hannah Wozene Kvam, rådgiver for kultur og mangfold i Akershus fylkeskommune. 

 

Les mer om publikumsutviklingsordningen

Les flere artikler

Dette er forslaget til nytt fylkesvåpen for Viken fylkeskommune, som fellesnemnda vedtok 22. mars. Nå skal forslaget behandles sv fylkestingene i Østfold, Buskerud og Akershus.

- Dette bør være Vikens nye fylkesvåpen

22.03.2019

Les hele artikkelen

Rita Henriksen, ulykkesundersøker ved Statens vegvesen, har sett nærmere på hvorfor det er flere ulykker med syklister rundt lastebil enn buss. Her sammen med rådgiver mobilitetsenheten, Olav Tunold.

Ønsker blindsonene synlig

22.03.2019

Les hele artikkelen

Ringnes Supply Company AS stakk av med seieren, prisen ble mottatt av av Maxim Chirkov .

Dette er årets beste lærebedrift 2018 i Akershus

15.03.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Tom Andresen, Frode Andersson, Victoria Linckert-Nilsen, John Arve Eide, Åshild Egerdal, May Britt Christensen, Charles Galåsen og Quivin Nilsen.

Sikrer ungdommen læreplass

13.03.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet