1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

- Prisen virket uoppnåelig å vinne

Det var en tydelig overrasket Jenny Viktoria Desirée Sørenssen Wulff, da hun mottok utmerkelsen «beste fag- og svenneprøve» for sin svenneprøve i rørleggerfaget under fag- og svennebrevutdelingen i Akershus, torsdag 15. mars.

Hendene skalv, og noen tårer ble felt da Jenny entret scenen for å motta statuetten som symboliserer at hun ble «Årets lærling». I tillegg fikk hun tildelt en sjekk på 25.000 kroner. Det ble nesten litt for mye av det gode, da lærlingen i rørleggerfaget fikk den gjeve prisen.

– Jeg visste at jeg hadde blitt nominert, men ikke at jeg skulle vinne. Denne prisen ligger veldig høyt oppe, det virket som at den var uoppnåelig å vinne, forteller Jenny etter seremonien. Hun forteller at hun har jobbet dag og natt for å tilegne seg kunnskap, og for å levere inn den beste svenneprøven som var mulig.

– Det var utrolig kult at jeg vant, for dette har jeg virkelig jobbet hardt for. Følelsen jeg sitter med nå er helt ubeskrivelig, sier en tydelig glad Jenny fra Drøbak. Hun håper at prisen vil inspirere flere jenter til å gå inn i mannsdominerte yrker.

– Vi har et veldig godt miljø. Jeg kom inn i rørleggerfaget uten fordommer, noe jeg er veldig glad for. Dette håper jeg skaper mer interesse for faget, og at jeg kan være et forbilde for andre jenter, understreker Jenny.

Ny rekord

I tillegg til en verdig prisvinner, var utdelingen denne kvelden også spesiell ettersom det ble satt en ny rekord. I 2017 ble det hele 2041 nye utdannede fagarbeidere, som er ny rekord sammenlignet med 1833 kandidater som besto fag- eller svenneprøve i Akershus i 2016. Det gleder fylkesvaraordfører i Akershus, Lars Salvesen.

– Dette har vi jobbet for lenge, så det er veldig flott. Samfunnet etterspør fagarbeidere, og da er det ekstra gøy å se at vi lykkes. Å få flere til å ta yrkesfag er også viktig for nasjonen. Vi kan trygt si at trenden har snudd og at flere velger yrkesfag, poengterer Salvesen. Han kunne også fortelle at 95 prosent av alle lærlingene som gikk opp til fag- eller svennebrevprøven, besto.

Av de 2041 nye utdannede, var det rundt 380 av lærlingene som møtte opp i Sandvika denne kvelden for å motta diplomet.

– Jeg vil gratulere alle dere nye svenner og fag­arbeidere med dagen og ønske dere alle lykke til videre, avsluttet Salvesen fra talerstolen.

Les flere artikler

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Janne Myraas er mobbeombud for barnehage og grunnskole i Akershus

Nytt nasjonalt nettsted for elevombudene i Norge

02.10.2019

Les hele artikkelen

Ski videregående skole. Drama-elever.

22 245 søkere får nå tilbud om skoleplass

10.07.2019

Les hele artikkelen

Startskuddet har gått, og moderniseringen av busstilbudet på Romerike er et faktum.med de første elektriske regionbussene i drift på linje 120, 310, 315 og 381. Oppstarten ble markert av (f.v)Snorre Lægran, plandirektør i Ruter, Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Henning Bethelsen som er teknisk direktør i Norgesbuss.

Grønne elbusser på veien i Norges største busskontrakt

01.07.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet