1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

Viken fylkesting vedtok i sitt første ordinære møte 12. desember at Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter som et fylkeskommunalt foretak i Viken fylkeskommune. 

- Akershus kollektivTerminaler er en viktig aktør i kollektivsystemet, og vi ser fram til et godt samarbeid i Viken fylkeskommune, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna. 

- Når Akershus kollektivTerminaler nå blir en del av Viken fylkeskommune, vil vi fortsette å gjøre vårt ytterste for å levere på vårt samfunnsoppdrag og levere tjenester til innbyggerne. Vi skal gjøre vårt for at folk foretrekker å reise kollektivt, sier Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivterminaler FKF (AKT).

AKT drifter, forvalter og utvikler bussterminaler, bussanlegg og stoppesteder for buss langs fylkesvei, fergeterminaler med tilhørende kaianlegg, sykkelhoteller, innfartsparkeringer og knutepunkter.

Fylkestinget ba videre om en ny sak med forslag til framtidig organisering av oppgavene i Akershus kollektivterminaler FKF, i sammenheng med en helhetlig vurdering av organiseringen av dette området i hele Viken.

Organisering av eiendomsforvaltningen

Fylkestinget vedtok 12. desember at Viken fylkeskommunes eiendomsforvaltning organiseres i linjenEiendomsvirksomheten i Viken vil ha et betydelig omfang. Det blir en eiendomsportefølje på ca.1 million kvadratmeter og med bokført verdi på ca. 10 milliarder kroner. 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

Drosjer på holdeplass i Akershus

Slik blir drosjetjenesten i Viken

02.12.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Eidsvoll kommune, Hege Svendsen, og fylkesvaraordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen klippet snoren for å vise at gang- og sykkelveien ble åpnet 21. november.

Ny gang- og sykkelvei i Dal

21.11.2019

Les hele artikkelen

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet