1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Beltehelter gir bedre beltebruk

Ruter har i samarbeid med Akershus fylkeskommune hatt kampanjen «Beltehelter» gående siden 2017. Resultatene av kampanjen viser at stadig flere barn bruker bilbelte i skolebussene.

I 2017 brukte 30 % av skolebarnene bilbelte på skolebussen. I 2018 hadde antallet steget til 70 %. Selv om antallet hadde sunket til 66 % denne våren, håper man at et nytt besøk av belteheltene i september vil få flere barn til å ta i bruk bilbeltene. «Superman» og «superwoman» vil nå være ute på oppdrag på 20 barneskoler i Akershus for å få elever til å feste setebeltet når de kjører skolebuss til og fra skolen.

Økning i setebltebruk


– Det er et enkelt og effektivt sikkerhetstiltak å bruke setebelte. Det er en markant økning i antall elever som bruker setebelte om bord i skolebussene, det er veldig bra og viser at belteheltkampanjene virker. Vi håper at mange flere elever husker å feste beltet, sier leder av Hovedutvalget for Samferdsel i Akershus Solveig Schytz.

Aksjon Beltehelt pågår i uke 39. Fra mandag 23. til fredag 27. september skal belteheltene møte elever ved 20 utvalgte barneskoler i Akershus. 17 av skolene er på Romerike, som har den klart største andelen av skoleskyss i Akershus. Som ansvarlig for skoleskyss av elever i grunnskolen og videregående skole i Akershus, har fylkeskommunen gitt økonomisk støtte til belteheltaksjonen, for tredje året på rad.
Startskuddet for aksjonen gikk på Løken skole i Aurskog Høland mandag morgen. Der tok to beltehelter fra planeten Belterra imot elevene da de ankom skolen med skolebuss. Oppfordringen var klar: Fest setebeltet, og vær en ekte beltehelt!

– Selv om bussulykker heldigvis forekommer sjelden, så vet vi at bruk av setebelte kan redde liv, dersom en ulykke skulle inntreffe. Ruter er opptatt av at elevene skal reise trygt med skolebussen, og vi vet det tar tid å endre vaner. Påminnelser, kontroller og gode forbilder ser ut til å ha positiv effekt, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Gro Janborg.

Belteheltene besøker disse barneskolene i uke 39:

Dag

Skolestart

Skoleslutt

Mandag 23. september:

Løken barneskole (Aurskog Høland)

Haugtun barneskole (Sørum)

Bråte barneskole (Aurskog Høland)
Hagen barneskole (Nittedal)

Tirsdag 24. september:

Neskollen barneskole (Nes)
Eltonåsen barneskole (Nannestad)

Skogbygda barneskole (Nes)
Skui barneskole (Bærum)

Onsdag 25. september:

Vilberg barneskole (Eidsvoll)
Langset barneskole (Eidsvoll)

Østgård barneskole (Nes)
Hurdal skole (Hurdal)

Torsdag 26. september:

Gjerdrum barneskole (Gjerdrum)
Dalen barneskole (Fet)

Maura barneskole (Nannestad)
Riddersand barneskole (Fet)

Fredag 27. september

Mogreina barneskole (Ullensaker)
Vestby barneskole (Vestby)

Algarheim barneskole (Ullensaker)
Ytre Enebakk skole (Enebakk)

 
 Visste du at:

  • Akershus har landets nest største andel av skyssberettigede elever, etter Trøndelag Fylke.
  • Av ca. 20.000 elever har ca. 8000 elever i grunnskolen og ca. 12.000 elever i videregående skole krav på gratis skoleskyss. I tillegg har ca. 1000 elever innvilget gratis skyss etter kommunale vedtak.
  • Romerike har nærmere 12.000 elever som får innvilget gratis skoleskyss av Ruter. 5400 av disse er elever i grunnskolen.

Les flere artikler

Leder for hovedutvalg for samferdsel, Solveig Schytz (f.v), fylkesordfører Anette Solli, og ordfører i Asker, Lene Conradi, ble med båten fra Aker brygge, etter at de nye avgangene ble satt i drift.

Flere avganger med båt fra Vollen og Slemmestad

07.10.2019

Les hele artikkelen

Leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, Solveig Schytz er positiv til at Superwoman og Superman får flere barn til å feste setebeltet.

Beltehelter gir bedre beltebruk

23.09.2019

Les hele artikkelen

Snorklipping: Solveig Schytz og Jafar Altememy

Åpning av nytt bussanlegg i Nittedal

06.09.2019

Les hele artikkelen

Som den første av Nesoddbåtene går Kongen på elektrisk drift. ?	Nesoddbåtene fraktet i 2018 2,8 millioner passasjerer.

Første elektriske Nesoddbåt

04.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet