1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

Slik kan fylkeskommunen spare tid og kostnader på utbedring av setningsskader

Det har over flere år vært problemer med setningsskader på Nadderud videregående skole, og i sommer tok fylkeskommunen for første gang i bruk en metode som forenkler arbeidene og sparer fylkeskommunen for millioner av kroner.

Setningsskadene på Nadderud videregående skole, skyldes at grunnen under deler av skolebygget har sunket (satt seg). Firmaet Uretek AS har utviklet en metode for å rette opp setningsskader uten å måtte rive/fjerne konstruksjoner. Metoden kalles «FloorLift», og funger ved at to spesialprodusert skumtyper (resin) sprøytes inn i hulrommet under gulvet. Dette setter i gang en kjemisk reaksjon, som løfter gulvet på plass. 

Skum sprøytes inn under hulrommet i gulvet.
Skum sprøytes inn i hulrommet under gulvet. Foto: Marius Schumann Vannum, Akershus fylkeskommune.

I sommer ble denne metoden tatt i bruk på Nadderud videregående skole. Tiltaket er langt mindre omfattende og betydelig rimeligere enn alternative «tradisjonelle» løsninger, som ville ført til at berørte deler av skolen måtte stenges og undervisningen flyttes til midlertidige paviljonger.

Under finner du en video med mer informasjon om setningsskadene på Nadderud videregående skole og hvordan FloorLift-metoden fungerer (Video: Marius Schumann Vannum, Akershus fylkeskommune).

 

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet