1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Slik kan fylkeskommunen spare tid og kostnader på utbedring av setningsskader

Det har over flere år vært problemer med setningsskader på Nadderud videregående skole, og i sommer tok fylkeskommunen for første gang i bruk en metode som forenkler arbeidene og sparer fylkeskommunen for millioner av kroner.

Setningsskadene på Nadderud videregående skole, skyldes at grunnen under deler av skolebygget har sunket (satt seg). Firmaet Uretek AS har utviklet en metode for å rette opp setningsskader uten å måtte rive/fjerne konstruksjoner. Metoden kalles «FloorLift», og funger ved at to spesialprodusert skumtyper (resin) sprøytes inn i hulrommet under gulvet. Dette setter i gang en kjemisk reaksjon, som løfter gulvet på plass. 

Skum sprøytes inn under hulrommet i gulvet.
Skum sprøytes inn i hulrommet under gulvet. Foto: Marius Schumann Vannum, Akershus fylkeskommune.

I sommer ble denne metoden tatt i bruk på Nadderud videregående skole. Tiltaket er langt mindre omfattende og betydelig rimeligere enn alternative «tradisjonelle» løsninger, som ville ført til at berørte deler av skolen måtte stenges og undervisningen flyttes til midlertidige paviljonger.

Under finner du en video med mer informasjon om setningsskadene på Nadderud videregående skole og hvordan FloorLift-metoden fungerer (Video: Marius Schumann Vannum, Akershus fylkeskommune).

 

Les flere artikler

Slik kan skolen se ut (fasade sør).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Ski vgs samarbeider tett med grønne aktører i næringslivet og universitets- og høgskolesektoren for å synliggjøre for elevene hvordan det er mulig å bli en aktiv bidragsyter for bærekraftig utvikling i samfunnet..

Ski videregående skole vant Utdanningsforbundets klimapris 2019

08.11.2019

Les hele artikkelen

I forbindelse med kampanjen hadde Eikeli vgs tilrettelagt for å gjøre en enkel sykkelservice denne dagen. Elevene som kom på sykkel var med i trekningen av et sett piggdekk til sykkelen sin. F.v. Rådgiver friluftsliv, sykkel og fysisk aktivitet i Akershus fylkeskommune Ingvild Marie Kavli, miljøarbeider på Eikeli vgs Wilhelm Kaarbø, elev Erling Mikalsen Storrønning, vaktmester Bård Anders Skands, og kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes Landsforening Kjetil Hasselgård.

Bli en synlig syklist i høstmørket

29.10.2019

Les hele artikkelen

Kevin Aaseth, Marita Thorvaldsen, og Maren Ruud var med på opplæringsdagen for å lære mer om hvordan de som rollemodeller skal lage gode presentasjoner for ungdomsskole-elever.

Fremmer yrkesfag med rollemodeller

24.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet