1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

  - En mal for kultursatsing for barn og unge

Kulturminister Trine Skei Grande fikk en grundig presentasjon av satsingen UngMusikk og UngKunst på Kulturskolen i Ås mandag 2. september. - Kulturskolen i Ås legger malen for talentutvikling og et kulturtilbud til barn og unge, sa kulturministeren.

Fylkesordfører Anette Solli innledet om Akershus fylkeskommunes satsing på talentutvikling på kunst- og kulturfeltet.

- UngMusikk og UngKunst vil bidra til å prege en ny generasjon musikere, kunstnere og bransjeaktører fra vår region kulturbransjen langt inn i fremtiden, sa Anette Solli.

Det som startet som en pilot er nå er blitt et varig program der de fleste kommunene i Akershus deltar. Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og Kongsberg blir med som piloter fra denne høsten. 

- UngMusikk og UngKunst vil leve videre i Viken fylkeskommune, og vil skape grobunn for musikk- og kunstlivet lokalt, regional, nasjonalt og internasjonalt. Dette er en modell også for andre regioner, sa fylkesordfører Anette Solli.

Kulturmelding neste år

Kulturminister Trine Skei Grande kunne fortelle at departementet arbeider med en ny kulturmelding om kultur for barn og unge, som skal komme til neste år.

– Jeg er opptatt av å løfte fram kulturtilbudet og talentutviklingen for barn og ungdom. De som jobber med undervisning for barn og unge må få like mye «kred» som de som jobber med det øvrige kulturtilbudet, sa Skei Grande.

Les flere artikler

Litteraturfestivalen i Akershus 2019 ? logo

Litteraturfestivalen i Akershus 2019

08.10.2019

Les hele artikkelen

Musikk-lærer ved Rud vgs, Øystein Fevang, ble intervjuet av NRK etter at allsang-videoen ble en hit på Queen sin hjemmeside på Facebook.

Rud vgs ble hyllet av Queen

19.09.2019

Les hele artikkelen

Publikumskapasiteten  ble sprengt av lærelystene mennesker under åpningen av Digital festival på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Nå skal alle digitaliseres!

19.09.2019

Les hele artikkelen

Oddmund Kårevik om publikumsutvikling på Enebakk bibliotek

Publikumsutvikling på biblioteket

16.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet