1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus har fått to nye rektorer til det nye skoleåret

Både Vestby- og Jessheim videregående skole (vgs) får en ny rektor hver til det nye skolesemesteret etter sommeren.

Ved Vestby vgs er det Brit Marie Helle som tar over rektor-stolen etter Per Hedum i august. Helle er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo med spesialisering i arbeid og organisasjon, har PPU og karriereveilederutdanning, og har i tillegg høyskoleutdanning i økonomi og administrasjon. Hun avslutter snart også sin skolelederutdanning på BI. Utdanningen har gitt henne verdifull innsikt i hvordan kompetanse må styres for å få til endring. Ønsket om et større lederansvar, og samtidig jobbe med ungdom, gjorde at Helle søkte jobben på Vestby vgs.

– Jeg har et glødende engasjement for ungdom og skole, og har jobbet med å utvikle mennesker gjennom hele min karriere i privat og offentlig sektor. Etter 13 år i skolen, med ulike lederjobber på Frogn vgs og Lambertseter vgs, har et større lederansvar vært et karriereønske for meg i noen år. Vestby vgs har et interessant mangfold av elever, utdanningsprogrammer og attraktive fagtilbud, og spesielt synes jeg det er spennende å få jobbe med yrkesfagene, sier Helle.

Opptatt av fremtidens skole

Det blir en hektisk oppstart for den nybakte rektoren, men hun ser fram til mange spennende og nye oppgaver.
– Jeg gleder meg aller mest til å bli bedre kjent med elevene og de ansatte på skolen, og forvalte kulturen og arven etter Per Hedum som snart går av med pensjon. Ryktet går foran skolen, og det blir givende å lede en skole som allerede er så i vinden med tanke på utvikling. Vi lever i en tid med klimakrise og et omskiftelig arbeidsmarked, så dette er også noe av det som er utfordrende ved jobben. Spesielt er jeg opptatt av læring i fremtidens skole, og verdigrunnlaget i fagfornyelsen mener jeg må være en rektors viktigste rettesnor for skoleutvikling i disse dager, forteller hun.

En viktig jobb

Dette er Helles første jobb som rektor, men hun har vært leder i nesten 20 år, og har derfor utviklet lederegenskaper som er ganske fremtredende. Med de egenskapene ønsker hun å skape gode resultater for elever og kolleger.

– Jeg motiveres av å få til resultater gjennom andre, og tidligere kolleger fremhever spesielt min evne til å inkludere, mine relasjonelle ferdigheter og min tydelighet som leder. Rollen som rektor fordrer dessuten både samarbeid og selvstendighet, noe jeg mestrer og liker. Skole er viktig, og jeg tenker at det å få være med å forme unge mennesker og ruste dem til arbeidslivet, er blant de viktigste oppgavene i samfunnet. Jeg vil jobbe for at enda flere elever fullfører og består skoleløpet sitt på Vestby vgs, men er samtidig opptatt av at elevene skal få være «her og nå», poengterer Helle.

Menneskene er viktig

Ved Jessheim vgs er det Christian Andresen som vil ta over roret på skuta. Det blir nok ikke militær disiplin, men den nye rektoren ved Jessheim tok med seg mange gode erfaringer fra Befalsskolen for mange år siden.

– Etter endt videregående gikk jeg Befalsskolen for Marinen og lærte meg at den viktigste ressursen i enhver organisasjon er de menneskelige ressursene. Jeg ble både overrasket og inspirert av måten befalet tok vare på alle, også de som falt utenfor sosialt, sier Andresen. Med hovedfag i statsvitenskap fikk han en mer analytisk del, og med en master i skoleledelse spisset dette ytterligere inn mot skoledriften.

– Jeg tror likevel erfaringen jeg har fått gjennom samarbeidet med dyktige lederkolleger i ledergruppa har bidratt mest til å gjøre meg til den lederen jeg er i dag, påpeker Andresen.

Gammel Jessheim-kjenning

Andresen er et kjent ansikt for mange av de ansatte og tidligere elever ved Jessheim videregående skole.  Etter å ha gått gradene fra lærer til å sitte i ledergruppene ved skolen, følte han at nå var tiden inne for å søke på rektor-jobben.

– Selv begynte jeg som engelsk- og samfunnsfaglærer ved skolen i 2000 og har gledet meg til å gå på jobb hver dag siden. Skolen har vært i positiv utvikling de siste 10 årene, og etter nær 15 år i skolens ledergruppe var tiden kommet til å ta steget opp. Jeg ser fram til å jobbe sammen med mine 260 dyktige kolleger for å realisere potensialet i hver enkelt elev, roser Andresen.

Mål for elever og ansatte

Andresen vil beskrive seg selv som en raus og omsorgsfull leder som jobber for at alle ansatte og elever skal få realisert sitt potensiale, og oppleve støtte når utfordringene tårner seg opp. Han ønsker å være en bærebjelke for alle som tilhører Jessheim vgs.

– Jeg sa ved tiltredelsen at jeg ser på de ansatte som storfamilien min, og jeg stiller opp når de virkelig trenger det. Når det gjelder elevene så ønsker jeg selvfølgelig at vi skal kvalifisere dem for det de drømmer om å bli etter videregående, men jeg ønsker også at skolen skal bli en del av deres identitet, noe de føler tilhørighet til og er stolte av. Elevrådet har de siste par årene iverksatt mange gode tiltak i så måte som jeg håper jeg kan få lov til å være med å videreføre og videreutvikle, avslutter Andresen.

Les flere artikler

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen besøkte elevene ved Lillestrøm vgs-

Stortingspresidenten besøkte Lillestrøm vgs for demokratiopplæring

27.11.2019

Les hele artikkelen

SETT-konferansen er en fagkonferanse hvor innovativ og digital læring står i høysetet.

SETT-konferansen setter fagfornyelsen på dagsorden

25.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet