1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Aida-premiere ble utsolgt

Opera-forestillingen Aida på Oscarsborg festning ble fullbooket, da den gikk av stabelen 14. august.

Det var stor interesse for opera-forestillingen Aida, da oppsetningen igjen ble vist på Oscarsborg festning. Det er akkurat 10 år siden sist Aida huset festningen i Oslofjorden. Blant publikummerne var det mange fra Akershus fylke som hadde tatt båten over til den lille øya. Siv Skjøthaug og Bjørn Ove Bækkelund fra Drøbak hadde møtt opp med en vennegjeng for å se forestillingen. De hadde ikke sett Aida før, men har tidligere sett andre opera-oppsetninger på Oscarsborg.

– For noen år siden så vi «Elskovsdrikken» her på Oscarsborg. Jeg vet at Aida har vært oppsatt her tidligere, men jeg har ikke sett den. Jeg har vel bare vært på opera et par ganger, så jeg er ingen opera-traver, forteller Siv. Likevel vet hun at det ofte er en veldig god scenografi ute på Oscarsborg.

– Jeg har gjennom barndommen vokst opp her i Drøbak, så jeg kjenner godt til festningen. Dette er en veldig fin plass, sier Siv.

Se en liten video fra forestillingen her:

Les mer om forestillingen her

Unik arena

Blant de tilreisende hadde også Christian Hintze Holm, fylkesdirektør for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus, tatt turen. Sammen med John Arve Eide, Vikens nye kulturdirektør, hadde duoen mange gode ord å si om OscarsborgOperaen.

– OscarsborgOperaen har blitt en av de kulturelle hjørnesteinene i Akershus fylke. En unik arena som virkelig har etablert seg. Det er en storslått arena, roser Hintze Holm. Eide er enig med fylkesdirektøren.

– Det ligger historiske rammer her. Her tar man i bruk alle fasiliteter. Når vi snart blir Viken, får vi flere arenaer for opera som Oscarsborg, sier Eide som sikter til Halden og Fredriksten festning i Østfold.

Les også: 

Hennes Majestet Dronningen kommer til Aida-forestillingen

 

Les flere artikler

Premieren av Aida var utsolgt 14. august på Oscarsborg festning.

Aida-premiere ble utsolgt

16.08.2019

Les hele artikkelen

Det er en stor ære for oss at Dronningen vil sette nasjonal interesse på OscarsborgOperaen ved å gi oss et offisielt besøk når hun ankommer i Kongeskipet, forteller operasjefen Anne Felberg.

Hennes Majestet Dronningen kommer til Aida-forestillingen

02.08.2019

Les hele artikkelen

- Vi måtte gjøre om stykket, slik at det ble tilpasset danserne vi har med oss, forklarer Guro Nagelhus Schia.

En helaftens danseforestilling med Nagelhus Schia Productions

27.06.2019

Les hele artikkelen

Kunstverket OPAL har fått en sentral plass utenfor det nye tilbygget på Lørenskog videregående skole.

«Utenomjordisk kunst» på Lørenskog videregående skole

03.06.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet