1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hennes Majestet Dronningen kommer til Aida-forestillingen

Onsdag 21. august vil Hennes Majestet Dronningen dra ut til Oscarsborg med Kongeskipet for å overvære Aida.

– Vi er svært glade for og stolte over at Dronningen har takket ja. Vi tar det som en anerkjennelse av oss som operaselskap og en bekreftelse på at vi har levert opera på høyt kunstnerisk nivå i 20 år i den unike Borggården på Oscarsborg Festning, med sin historiske atmosfære og naturlige akustikk, sier operasjef Anne Felberg.

– Med besøk av HKH Dronning Sonja, blir det jo en stor begivenhet. Det er en stor ære for oss at Dronningen vil sette nasjonal interesse på OscarsborgOperaen ved å gi oss et offisielt besøk når hun ankommer i Kongeskipet, forteller operasjefen.

Mange personer i sving

Dronningen vil få oppleve en spektakulær operaforestilling satt i scene av «hele Norges seremonimester» Bentein Baardson som ved flere anledninger har hatt oppdrag for Kongehuset. Koreograf er Arne Fagerholt og scenografi og lysdesign er ved Torkel Skjærven. Kostymene er designet av Leiko Fuseya. OscarsborgOperaen gjorde denne Aida-produksjonen også i 2010 med stor suksess og det ble satt publikumsrekord.

Solistene i Aida er av de beste operasangerne Norge har å by på, koret på 74 sangere består av gode amatører, studenter fra NMH, KHIO og Barrat Due og profesjonelle freelancesangere. Orkesteret er Oslofjord Kammerfilharmoni på 54 musikere og dirigent er Jørn Fossheim. Vi har også med oss 21 statister, flesteparten er unge enslige asylsøkere bosatt på Nesodden.

Med Verdis mektige musikk med blant annet den kjente «Triumfmarsjen» rungende mellom borgmurene, blir dette en fantastisk kveld.

 For å vite mer om forestillingen eller billetter, kan du gå inn på Oscarsborgoperaens hjemmeside

 

Les flere artikler

Alexander Krohg Plur (hovedansvarlig for UngMusikk og virksomhetsleder for kultur og fritid i Ås kommune), Kari Solheim (leder UngMusikk) og Bjørg Bjøntegaard (Norges Musikkhøgskole)

UngMusikk ekspanderer

02.12.2019

Les hele artikkelen

Vetle Rødbotten

Drømmer om Berlinfilharmonien

02.12.2019

Les hele artikkelen

Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus

Utstilling i Lørenskog Hus: «Folkemusikk og nasjonalisme»

07.11.2019

Les hele artikkelen

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow markerte starten på årets litteraturfestival i Akershus.

Litteraturfestivalen er i gang!

21.10.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet