1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Undertegnet avtale om ny videregående skole i Ski

Fylkesrådmann Knut Sletta signerte en forpliktende samarbeidsavtale med rådmann i Ski kommune, Jane Short Aurlien, for videre byggeprosess av en ny videregående skole i Ski sentrum.

En milepæl ble nådd for etableringen av en ny videregående skole i Ski sentrum, torsdag 20. juni. Akershus fylkeskommune og Ski kommune har signert samarbeidsavtalen for etableringen av en ny videregående skole i Ski sentrum, hvor Drømtorp videregående skoles elever vil bli en del av. Man ser for seg at den nye videregående skolen skal stå ferdig i 2023-2024.

– Vi gleder oss veldig til det som skal skje fremover. Vi har jobbet tett og lenge med Ski kommune i dette prosjektet. Vi har jobbet godt sammen, og det er en milepæl at vi har kommet så langt i prosessen med denne signeringen, sier Knut Sletta fra Akershus fylkeskommune. Rådmannen i Ski, Jane Short Aurlien, er enig.

– Vi ønsker å si tusen takk for samarbeidet. Det blir spennende å følge prosjektet steg for steg fremover, forteller hun.

En ny storstue

Utbyggingen i Ski sentrum er en del av Akershus fylkeskommunes fremtidige skolestruktur for å gi plass til enda flere elever og flere lokaler til fritidstilbud. Fylkestinget vedtok dette den 17. juni 2019.

– Dette blir en ny storstue for ungdommen i Ski. Her vil det være enkelt for ungdommen å reise til og fra skolen, og de andre aktivitetene som vil være tilgjengelig på kveldstid. Dette vil være en skole som kan brukes til mye. Vi føler oss privilegerte som nå får skole og et nytt bibliotek i sentrum av Ski, poengterer ordfører i Ski kommune, Hanne Opdan. Skolelokaler som kan benyttes til flerbruk, vil gi mer liv i sentrum store deler av døgnet.

– Dette er en innvestering i et bygg som man kan bruke store deler av døgnet til forskjellige formål. Det skaper mer liv, hvor alle kan møtes, forklarer Sletta.

 Prosjektdirektør for skolestruktur i Akershus fylkeskommune, Ingunn Nordvold, er glad for at prosjektet har nådd et nytt stadium.

– Vi har hatt utrolig mange møter og planleggingsprosesser med Ski kommune. Nå begynner endelig arbeidet med plantegninger. Dette er en stor begivenhet. Vi håper at bygget vil stå ferdig i 2023-2024 hvor det skal være plass til 1100 elever og 200 ansatte. Vi har satt et stort fokus rundt en miljøprofil for bygget. Nå må vi begynne det konkrete planarbeidet for hvordan ting skal se ut, avslutter Nordvold.

Les flere artikler

Holli Mølle var blant produsentene som hadde møtt opp på Strømmen videregående skole 14. august.

Videregående skoler i Viken satser på mer økologisk

16.08.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Martin Lindbæck og Kenneth Johnsen fra AFK eiendom FKF, og Thomas Utheim og Thor-Ole Riiser  fra Askim Entreprenør AS.

Entreprenør valgt til inneklimaprosjekt

15.08.2019

Les hele artikkelen

Nannestad videregående skole mottok 42.000 kroner til

Skoler i Akershus mottok over 1 million kroner til «Den teknologiske skolesekken»

14.08.2019

Les hele artikkelen

Helle Hedlund (i rød genser) brukte kreativiteten for å skape en

Bytter ut sommerferien med skole

09.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet