1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus siste fylkeselevråd er satt

Akershus fylkeselevråd opphører å eksistere sammen med Akershus fylkeskommune 1.1.2020. Derfor ble Akershus siste fylkeselevråd satt sammen tidligere enn vanlig.

Ettersom Akershus skal bli til Viken fylkeskommune er det et spesielt år i fylkeselevrådet. Det konstituerende møte for fylkeselevrådet har pleid å bli lagt til uke 39, etter at elevrådene på skolene er valgt.  Slik ble det ikke i år, ettersom dette ville gitt liten tid til et nyvalgt fylkeselevråd, før det hele hadde tatt slutt bare noen måneder etterpå. På den måten får det nyvalgte fylkeselevrådet opprettholdt ungdomsmedvirkningen i fylket, ikke minst med tanke på planleggingen av nytt organ i Viken.

Fylkestinget vedtok derfor fylkeselevrådets forslag om et utvidet styre på 12 personer, hvor handlingsplanen som ble vedtatt høsten 2018 fortsatt gjelder. Da vil interimsstyret følge opp fylkeselevrådets mandat denne sommeren og høsten

Raskt i gang

Interimsstyret har allerede hatt et lite oppstartsseminar i Asker den 24.-25. mai.  På dagsorden sto planlegging av arbeidet framover, bli godt kjent med hverandre, kompetanseheving om fylkeskommunen, og en utforsking av FNs bærekraftsmål opp mot fylkeselevrådets handlingsplan.

Tirsdag 11. juni var det første vanlige møtet i interimsstyret. Her fikk de blant annet stiftet bedre kjennskap til årets TV-aksjon, som i år vil gå til organisasjonen Care. Interimsstyret kommer til å ha møter en gang i måneden.

 

Les flere artikler

Holli Mølle var blant produsentene som hadde møtt opp på Strømmen videregående skole 14. august.

Videregående skoler i Viken satser på mer økologisk

16.08.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Martin Lindbæck og Kenneth Johnsen fra AFK eiendom FKF, og Thomas Utheim og Thor-Ole Riiser  fra Askim Entreprenør AS.

Entreprenør valgt til inneklimaprosjekt

15.08.2019

Les hele artikkelen

Nannestad videregående skole mottok 42.000 kroner til

Skoler i Akershus mottok over 1 million kroner til «Den teknologiske skolesekken»

14.08.2019

Les hele artikkelen

Helle Hedlund (i rød genser) brukte kreativiteten for å skape en

Bytter ut sommerferien med skole

09.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet