1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Møteplass om fagopplæring

Møteplassen hadde som hensikt å samle ulike aktører med interesse for fagopplæring for å sette fokus på det å bli lærebedrift og ha lærling i bedriftene.

Akershus fylkeskommune gjennomførte et frokostseminar på Fratelli i Lillestrøm 14 juni. De ca. 40 deltagere som var tilstede representerte opplæringskontorer, fagopplæringen i AFK, videregående skoler, med lokale politikere tilstede.

Ole Jacob Flæten, ordfører i Skedsmo kommune, var første taler og snakket varmt om lærlingordningen i kommunen. Videre påpekte ordføreren at dette vil satses på i "nye" Lillestrøm kommune fra 2020.

Lillestrøm videregående stilte med elever som underholdt med to sanger, før varaordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen ønsket velkommen.

- Vi ser nå at flere søker yrkesfag, flere går ut i lære og flere tar fag eller svenneprøve. Men vi er ikke i mål, og skal jobbe hardt fremover for å nå målene våre. Men – uten lærebedrifter er ikke dette mulig. For å gi ungdommen vår en skikkelig god fagopplæring må vi ha mange gode lærebedrifter i fylket vårt. Vi jobber for at alle kvalifiserte skal få læreplass. Men vi trenger enda flere lærebedrifter og læreplasser, forteller Lars Salvesen. 

De neste innleggene var som følger:

  • Fagopplæring i Akershus, ved Erik Heier, regiondirektør og ansvarlig for fagopplæring
  • Opplæringskontorenes rolle, ved Stian Bøsterud fra Lærlingekompaniet
  • Hvorfor bli lærebedrift, ved Egil Lønne fra Ringnes Supply Company AS – Årets lærebedrift i Akershus 2018

Det var også satt av tid til de gode samtalene rundt bordet, før Gunvor Eldegard (AFK) som ledet arrangementet hadde åpen dialog med deltagerne. Der kom det frem gode innspill til hvordan fylkeskommunen og bransjene bør jobbe for å rekruttere lærebedrifter i fremtiden.

Les flere artikler

Holli Mølle var blant produsentene som hadde møtt opp på Strømmen videregående skole 14. august.

Videregående skoler i Viken satser på mer økologisk

16.08.2019

Les hele artikkelen

Fra venstre: Martin Lindbæck og Kenneth Johnsen fra AFK eiendom FKF, og Thomas Utheim og Thor-Ole Riiser  fra Askim Entreprenør AS.

Entreprenør valgt til inneklimaprosjekt

15.08.2019

Les hele artikkelen

Nannestad videregående skole mottok 42.000 kroner til

Skoler i Akershus mottok over 1 million kroner til «Den teknologiske skolesekken»

14.08.2019

Les hele artikkelen

Helle Hedlund (i rød genser) brukte kreativiteten for å skape en

Bytter ut sommerferien med skole

09.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet