1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Samarbeid over landegrensene

- Takket være EU har vi kunnet støtte prosjekter innen energi og miljø, ufrivillig barnløshet og forebygging av hudkreft. Det skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen, Claus Kjeldsen, regionpolitiker i Sverige, Norge og Danmark og beslutningstakere i EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

I en kronikk publisert i Sydsvenskan 23. mai peker de tre regionpolitikerne på at internasjonalt samarbeid har mistet både status og popularitet, noe som ikke minst Brexit er en symptom på.

- Når befolkningen i EUs medlemsstater nås skal stemme i Europaparlamentsvalget vil vi minne om det samarbeidet som pågår for å løse samfunnsutfordringer over landegrensense, skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen og Claus Kjeldsen i kronikken. 

Samarbeid mellom 15 regioner i Sverige, Norge og Danmark

EU-programmet Interreg Öresund–Kattegat–Skagerrak er et samarbeid mellom de 15 regionene i Sverige, Norge og Danmark som grenser til det ovennevnte havområdet. Programmet investerer 127,6 millioner euro i prosjekter som jobber med internasjonale utfordringer. 

- EU har siden 1990-tallet  bidratt til å løse en rekke samfunnsproblemer på tvers av grensene, sier de i innleget og peker på at en rekke kommuner, virksomheter og forskere samarbeider over landegrensene for å løse ulike samfunnsproblemer. Det skjer med støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

- Det vil vi at de skal kunne fortsette med etter Europaparlamentsvalget, sier Elisabet Babic (M) fra Region Halland i Sverige, Lars Salvesen (Krf), fylkesvaraordfører i Akershus i Norge og Claus Kjeldsen (Socialdemokraterne), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland i Danmark. 

 

Les flere artikler

Fylkesrådsleder Tonje Brenna og Jafar Altememy, administrerende direktør i Akershus kollektivTerminaler FKF.

Akershus kollektivTerminaler FKF fortsetter i Viken

18.12.2019

Les hele artikkelen

? Av alle de oppgavene og prosjektene jeg har bidratt til gjennom 23 år i Akershus fylkeskommune er denne prosessen absolutt blant topp 5, sier Karin O'Sullivan, fra avdeling for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

Akershus fylkeskommune er miljøsertifisert

17.12.2019

Les hele artikkelen

Slik kan bygg A se ut i fremtiden.

Entreprenør valgt til utbygging av Ås vgs

10.12.2019

Les hele artikkelen

Ett av ti moderne behandlingsrom.

Åpning av ny tannklinikk i Asker sentrum

09.12.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet