1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Samarbeid over landegrensene

- Takket være EU har vi kunnet støtte prosjekter innen energi og miljø, ufrivillig barnløshet og forebygging av hudkreft. Det skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen, Claus Kjeldsen, regionpolitiker i Sverige, Norge og Danmark og beslutningstakere i EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

I en kronikk publisert i Sydsvenskan 23. mai peker de tre regionpolitikerne på at internasjonalt samarbeid har mistet både status og popularitet, noe som ikke minst Brexit er en symptom på.

- Når befolkningen i EUs medlemsstater nås skal stemme i Europaparlamentsvalget vil vi minne om det samarbeidet som pågår for å løse samfunnsutfordringer over landegrensense, skriver Elisabet Babic, Lars Salvesen og Claus Kjeldsen i kronikken. 

Samarbeid mellom 15 regioner i Sverige, Norge og Danmark

EU-programmet Interreg Öresund–Kattegat–Skagerrak er et samarbeid mellom de 15 regionene i Sverige, Norge og Danmark som grenser til det ovennevnte havområdet. Programmet investerer 127,6 millioner euro i prosjekter som jobber med internasjonale utfordringer. 

- EU har siden 1990-tallet  bidratt til å løse en rekke samfunnsproblemer på tvers av grensene, sier de i innleget og peker på at en rekke kommuner, virksomheter og forskere samarbeider over landegrensene for å løse ulike samfunnsproblemer. Det skjer med støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

- Det vil vi at de skal kunne fortsette med etter Europaparlamentsvalget, sier Elisabet Babic (M) fra Region Halland i Sverige, Lars Salvesen (Krf), fylkesvaraordfører i Akershus i Norge og Claus Kjeldsen (Socialdemokraterne), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland i Danmark. 

 

Les flere artikler

Slik kan skolen se ut (fasade sør).

Kontrakt signert for utbygging av Eikeli

15.11.2019

Les hele artikkelen

Stolte samarbeidspartnere foran en av minibussene som skal brukes i Pilot Nes. Fra venstre, ordfører Grete Sjøli, leder av eldrerådet i Nes, Odd Istad, leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz, pensjonist og bruker av ny bestillingstjeneste, Irene Fogelstrand og Trine Holand, områdeleder nordøst i Ruter.

Buss-prosjekt til de som er 67 år eller eldre

12.11.2019

Les hele artikkelen

Ski vgs samarbeider tett med grønne aktører i næringslivet og universitets- og høgskolesektoren for å synliggjøre for elevene hvordan det er mulig å bli en aktiv bidragsyter for bærekraftig utvikling i samfunnet..

Ski videregående skole vant Utdanningsforbundets klimapris 2019

08.11.2019

Les hele artikkelen

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom regionalt innovasjonsprogram.

Midler til innovasjon og nyskaping i Oslo og Akershus

08.11.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet