1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Katinka vant Lærlingprisen uten å vite det selv

20-åringen vant tittelen som årets lærling i tømrerfaget, til tross for at hun ikke hadde hørt om prisen. Ikke visste hun at hun hadde blitt nominert heller.

– Jeg ble helt satt ut, jeg visste ikke at det skulle bli delt ut noe pris, forteller Katinka Falch Fryman om utdelingen av Lærlingprisen for Oslo og omegn. Nominasjonen hadde sjefen Dag Filip Evensen stått for, og holdt hemmelig. Da prisen skulle deles ut, ble hun forklart at hun skulle være observatør under en generalforsamling for Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og omegn. Der ble Katinka overrasket med diplom og en sjekk på 15.000 kroner.

– Det var veldig morsomt at Dag Filip hadde klart å holde dette hemmelig. Det gjorde det litt ekstra stas. Dette var en pris jeg ikke hadde hørt om, ikke visste jeg at det var en pengepremie som fulgte med heller. Det eneste målet jeg hadde satt for meg selv var å bestå svenneprøven med karakteren «meget godt», sier Katinka fra Langhus i Akershus.

Prøve noe nytt

Utdanningen som tømrer fikk Katinka ved Vestby videregående skole. En skole som hun synes ga en veldig bra utdanning, et fint miljø, med gode lærere og varierte oppgaver. Hun gikk i lære hos Byggmester Evensen i Ski, der hun fikk jobb etter læretiden. At hun ente opp som tømrer, var en tilfeldighet etter et besøk på en utdanningsmesse.

– Jeg tror det er viktig å tørre, velge en linje ikke alle andre skal velge. Man må utfordre seg selv. Tørre å prøve noe nytt. Plutselig dukker det opp en interesse man ikke visste at man hadde, forklarer Katinka.

Nå er planen videre å jobbe som tømrer, for dette er et yrke som 20-åringen trives med.

– Jeg mener at å jobbe som tømrer har mange fordeler. Man har varierte arbeidsoppgaver, og man får jobbe på mange forskjellige plasser. Det er veldig deilig å jobbe med et fag som rommer mange forskjellige arbeidsoppgaver. Det er også mange muligheter til å videreutdanne seg. Faget er også veldig aktuelt nå, og videre frem i tid. Man er sikret jobb i lang tid fremover, poengterer Katinka.

 PS. 137 av lærlingene fra opplæringskontoret var oppe til svenneprøve i fjor. Katinka Falch Fryman og de 32 andre fikk meget godt bestått, 91 fikk bestått og 13 fikk ikke bestått. 

Les flere artikler

Lene Conradi, ordfører i Asker kommune og fylkesordfører Anette Solli signerte utbygingsavtale for Risenga 19. juni.

Signerte utbyggingsavtale for Risenga i Asker

20.06.2019

Les hele artikkelen

Bak fra venstre: Anders Kringberg, Kjelle vgs, Ronja Zehe, Bjørkelangen vgs. Ronja Borgemyr, Vestby vgs, Hedda Bjørnstad, Roald Amundsen vgs, Tobias Linding Smedsrud, Eidsvoll vgs Foran fra venstre: Ole Børufsen, Sandvika vgs, Nora Marie Pavels Smith, Ås vgs, Sondre Brobakken Kristiansen, Bjertnes vgs, Selma Schøyen Løkken (nestleder), Sørumsand vgs og Maja Haugland Hoem (leder), Rud vgs. Ikke til stede da bildet ble tatt: Henrik von Tangen-Jordan, Valler vgs og Penelope Gårdeng, Sørumsand vgs

Akershus siste fylkeselevråd er satt

18.06.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjon: Slik kan en ny videregående skole i Ski se ut . Fra torvet foran Rådhuset.

Godkjente byggeprogram for ny videregående skole i Ski sentrum

17.06.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen ønsket velkommen.

Møteplass om fagopplæring

17.06.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet