1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk
Akershus fylkeskommune er fra 01.01.2020 en del av Viken fylkeskommune. Disse nettsidene oppdateres ikke. Se oppdatert informasjon om fylkeskommunen på www.viken.no

5C på Tårnåsen skole vant «Aktive barn – tryggere skolevei»

Blant 400 skoleklasser har 5C på Tårnåsen skole i Oppegård gått og syklet seg til topps i fylkeskonkurransen "Aktive barn – Tryggere skolevei" 2018-2019.

Tirsdag 21. mai overrasket Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Akershus og Rita Johannessen, seksjonsleder i Statens vegvesen vinnerne med billetter til Tusenfryd (se bilde nederst i saken). Førsteplassen ble feiret med boller og juice. Andre og tredje plass gikk til henholdsvis 3A på Gjellerås skole i Skedsmo og 5C på Bondi skole i Asker, som fikk   kinobilletter i premie.                         

Mange aktive barn i Akershus

- Målet er å få flere barn til å gå/sykle til skolen og øke trafikksikkerheten for elevene. Vi ser en positiv utvikling og vi får tilbakemelding om at elevene synes konkurransen er motiverende. Vi gleder oss over at det finnes så mange aktive skolebarn i Akershus, sier Kristin Tandberg, rådgiver i Statens vegvesen.

Hele 99 prosent av elevene i 5C på Tårnåsen skole har gått eller syklet til skolen i konkurransens registreringsperioder. Generelt var det veldig bra resultater på Tårnåsen skole. Oppegård kommune har inngått en intensjonskontrakt med Statens vegvesen om å utvikle Oppegård til en sykkelkommune. – Vi synes det er ekstra hyggelig at kommunens satsning også gir resultater blant skoleelevene, fortsetter Tandberg. 

Nesten 11000 elever deltok

400 skoleklasser fra 1.- 7. trinn ved 41 grunnskoler i Akershus deltok i konkurransen. Kampanjen går over to perioder. I kampanjeperioden i høstsemesteret deltok 11000 elever og i vårsemesteret deltok 9000 elever. Hver «klasse» får en plakat for hvert  semester som henges opp i klasserommet. Klassens lærer registrerer daglig hvor mange elever som har gått/syklet til skolen.

Det er syvende året på rad at Statens vegvesen og Fylkets trafikk­sikkerhetsutvalg i Akershus (FTU) inviterer elevene til å delta i fylkeskonkurransen.

Gode gå- og sykkelvaner

Det er viktig at barn får gode vaner tidlig. Å gå eller sykle til skolen er en fin måte å få mosjon på. Mange blir kjørt av foreldrene til skolen – også de med kortest vei. Disse bilene belaster nærmiljø og gjør skoleveien mer utrygg for de barna som går og sykler. Å gå og sykle er ikke bare viktig i et helseperspektiv, men også fordi trafikkveksten skal tas med kollektiv, sykkel og gange. Innen 2023 skal for eksempel åtte prosent av alle reiser i Norge gjøres på sykkel.

Barn som går/sykler til skolen får:

• frisk luft og en god start på dagen
 
• fysisk aktivitet – viktig for en kropp i  utvikling
 
• erfaring i trafikken
 
• gode miljøvaner 
 
• tid til undring

Søk om tilskudd til økning av sykkelferdigheter

Kommuner i Akershus har hatt mulighet til å søke om tilskudd til tiltak for å øke sykkelferdighetene hos utvalgte grupper. Fylkets trafikksikkerhetsutvalg har satt av 590 000 kroner til ordningen. Les mer på Akershus fylkeskommunes nettsider.

Les flere artikler

seminar om sykkelparkering 18. juni

Seminar om sykkelparkering 18. juni

12.06.2019

Les hele artikkelen

5c ved Tårnåsen skole i Oppegård, sammen med Rita Johannessen, seksjonsleder i Statens vegvesen og Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Akershus.

5C på Tårnåsen skole vant «Aktive barn – tryggere skolevei»

21.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel og Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård kommune, tester de nye sykkelparkeringsplassene på Rosenholm stasjon.

Sykkelhotell åpnet på Rosenholm stasjon

10.05.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, åpnet sykkelkonferansen sammen med elever fra Vevelstadåsen skole.

Inspirasjon til mer sykling

25.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet