1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Frivillighetskonferanse om Viken   

Over 100 representanter fra frivillige organisasjoner deltok på årets frivillighetskonferanse 9. mai. De frivillige organisasjonenes samspill med den framtidige Viken fylkeskommune stod på dagsorden.

På årets frivillighetskonferanse var hele Viken invitert, der samspillet mellom alle organisasjonene, paraplyorganisasjonene og Viken fylkeskommune var hovedtema. Det nye regionale nivået som Viken vil utgjøre vil bli viktig for hele organisasjonslivet. Det er tydelig at de frivillige organisasjonene ønsker å være med på å forme framtida i Viken.

Frivilligheten er samfunnsutviklere

Deltakerne fikk møte den nye administrative ledelsen på kultur og frivillighet i Viken fylkeskommune. John Arve Eide, påtroppende fylkesdirektør Kultur, Viken fylkeskommune Rune Winum, påtroppende avdelingsleder for frivillighet, friluftsliv og idrett, Viken fylkeskommune, snakket om de frivillige organisasjonenes rolle som samfunnsutviklere.

De la vekt på at de frivillige organisasjonene er sentrale aktører for dagliglivet for mange mennesker, og at de er viktige for politikkutformingen på dette feltet. Begge understreket det gode forholdet som i dag eksisterer og forsikret om at samarbeidet skulle bli enda bedre i Viken - dette legger både politikere og ikke minst administrasjonen til grunn for det videre arbeidet. 

Brikkene vil falle på plass

- På vei inn i Viken blir det svært viktig for frivilligheten at vi fortsetter en tillitsbasert tilretteleggingsmodell med forutsigbarhet, sa Vibeke Limi (FrP), leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse i Akershus fylkeskommune.

Årets konferanse hadde tittelen: «Puslespillet Viken. Brikkene legges nå - hjelp oss å forme framtida."

- Det var et usedvanlig godt bilde. Når man starter er det mange brikker, men plutselig går de sammen og fragmenter av bildet oppstår. Vi/brikkene  finner hverandre, og plutselig etter mye leting og prøving fremstår det perfekte bilde. Det får vi håpe blir resultatet, sa Vibeke Limi.

 

Les flere artikler

Fylkesaksjonsleder Hanne Rustad (t.v) og fylkeskoordinator Elisabeth Hafstad håper på mange frivillige bøssebærere i oktober.

– Vi skal hjelpe kvinner til et bedre liv!

26.06.2019

Les hele artikkelen

Konferanse: Idrett og spillemidler i Viken 23-24.09.2019

Konferanse: idrett og spillemidler i Viken

17.06.2019

Les hele artikkelen

seminar om sykkelparkering 18. juni

Seminar om sykkelparkering 18. juni

12.06.2019

Les hele artikkelen

5c ved Tårnåsen skole i Oppegård, sammen med Rita Johannessen, seksjonsleder i Statens vegvesen og Ketil Nordengen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Akershus.

5C på Tårnåsen skole vant «Aktive barn – tryggere skolevei»

21.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet