1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Rekordtildeling på 167 millioner til Akershus

Akershus ble i statsråd 10. mai tildelt 167 686 000 kroner i spillemidler til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Dette er det høyeste spillemiddelbeløpet som noensinne er tildelt et fylke.

Tildelingen er hele 33,2 millioner kroner mer enn det Akershus fikk i fjor. En viktig årsak til økningen er at flere kommuner satser på utbygging av store kostnadskrevende anlegg som tilfredsstiller ulike brukergruppers behov. Bl.a. er Bærum, Ullensaker og Ski i gang med å realisere større svømmeanlegg. Dette medfører høye søknadssummer fra kommunene som igjen gir ekstra tildeling til Akershus.

- Det er en betydelig satsing i våre kommuner på bygging av anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Kommuner, lag og foreninger gjør et enormt viktig arbeid for at barn og unge sikres gode muligheter for en aktiv oppvekst, der tilskuddet til Akershus er en viktig bidragsyter. Størrelsen på årets tildeling til Akershus gjenspeiler den formidable innsatsen som gjøres i regionen sier Vibeke Limi, leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse. 

Fordelingen til anlegg i Akershus vedtas 4. juni

Prioriteringen av spillemiddelsøknader behandles i hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse 4. juni. Denne fordelingen foretas på bakgrunn av søknader fra kommuner, idrettslag og foreninger som fylkeskommunen mottok i januar. Tildelingen vil skje etter kulturdepartementets føringer for ordningen, samt kriterier i regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv 2016-2030.

 

Les flere artikler

Fra venstre: Hans Kristian Solberg, daglig leder Akershus barne- og ungdomsråd, Vibeke Limi, leder av hovedutvalg for kultur, frivillighet og folkehelse, Tone Runsjø, Akershus teaterråd, Linda Elizabeth Gray, Akershus kunstforening, Runar Sveen, Akershus idrettskrets, Jon Olsen, Akershus musikkråd, Marit Sørlie, Voksenopplæringsforbundet.

Frivillighetskonferanse om Viken   

14.05.2019

Les hele artikkelen

Bjørkebadet på Bjørkelangen.

Rekordtildeling på 167 millioner til Akershus

14.05.2019

Les hele artikkelen

Frivillighetskonferansen 2019

Frivillighets­konferansen 2019

28.04.2019

Les hele artikkelen

Solveig Schytz, leder av hovedutvalg for samferdsel, åpnet sykkelkonferansen sammen med elever fra Vevelstadåsen skole.

Inspirasjon til mer sykling

25.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet