1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

- Aida blir spektakulær

Operasjef Anne Felberg ved Oscarsborgoperaen mener Aida er en forestilling som man ikke bør gå glipp av. I august blir det satt opp hele åtte forestillinger på Oscarsborg i Oslofjorden.

Da Aida ble fremført første gang på Oscarsborg i 2009 sa en kritiker i det svenske operamagasinet «OPERA» at «Så her bra gjør de det inte ens i Verona». Ti år senere, er man igjen klar for å vise Aida på Oscarsborg.

– Aida er spektakulær, monumental, vakker og poetisk. En av Verdis aller mest spilte og vellykkede operaer. Den er ikke så ofte fremført i Norge da den krever store ressurser, flotte solister, stort kor og mange statister, samt en storslått arena. På Oscarsborg får vi en flott majestetisk arena under åpen himmel og med en 100% naturlig akustikk. Ingen mikrofoner. Dette er helt unikt i norsk, nordisk og europeisk sammenheng, forteller Felberg.

Akershus fylkeskommune har helt siden oppstarten gitt støtte til Oscarsborgoperaen. Gunvor Eldegard, som jobber i Akershus fylkeskommune, sitter i stiftelsens styre. Hun mener også at forestillingen er noe helt utenom det vanlige.

– Aida er en veldig stor oppsetning som vi satser ekstra på i år. Å komme ut på festningen en sensommerkveld, få med seg stor kunst i spesielle omgivelser vil gi en opplevelse for livet. I Aida får du vakker musikk, mektige opptog, korscener, et intimt trekantdrama, lojalitetskonflikter og kjærleikens makt inntil døden, oppsummerer Eldegard.

Forestillingene blir fremført 14.-15., 17.-18, 20.-21, 23.-24. august.

Les mer om forestillingen Aida

Flere forestillinger utsolgt

Fra 14. august til 24. august blir det satt opp åtte forestillinger av Aida på Oscarsborg festning i Oslofjorden utenfor Drøbak. De to lørdags-forestillingene er allerede utsolgt, men operasjef Anne Felberg sier at det er flere dager hvor det fremdeles er plass.

– Billettsalget går veldig bra. Vi nærmer oss nå 7000 solgte billetter, forteller operasjefen på Oscarsborg festning.

Oscarsborg har gjestet forestillingen en gang tidligere, og har derfor alt av det man trenger av kostymer, sceneelementer og tegninger. Koret er godt i gang med øvelser, og kostymeavdelingen er i full sving. I tillegg har Oscarsborgoperaen ordnet en ekstra båt, som skal frakte publikum frem og tilbake fra opera-forestillingen. Dette skal være med å halvere ventetiden for publikum.

– Noe vi er spesielt glade for er at vi har skaffet en ekstra båt til å frakte publikum av øya og til Drøbak etter forestillingene. Dette vil halvere ventetiden og være med på å sikre at publikum får en enda bedre opplevelse av besøket sitt på praktfulle Oscarsborg, poengterer Felberg.

Støtten til en ekstra båt til å frakte publikum, er det Akershus fylkeskommune som har hjulpet til med.

– Fylkeskommunen er ansvarlig for kultur. Det er viktig at man legger til rette for gode opplevelser, men også økonomisk støtte. For at billettene ikke skal bli for dyre – må det offentlige være med å bidra – slik at alle har mulighet til å oppleve kulturen, påpeker Eldegard.

Ta båten til forestillingen

Det er ikke bare fra Sundbrygga i Drøbak du kan ta båt til og fra forestillingen. Fra Oslo går MS Bjørvika og MS Jacobine fra Langkaia vis-à-vis Den norske Opera og Ballett. Fra Sandvika i Bærum vil den tradisjonsrike rutefergen «MS Rigmor» fraktet publikum tur-retur. Billetter må forhåndsbestilles via Ticketmaster. Båtbilletten kan også bestilles samtidig med operabilletten. Ankommer du Oscarsborg med egen båt kan du legge til på Oscarsborg Båthavn.

Les mer på deres hjemmeside: Oscarsborggjestehavn.no. Grupper på 10 eller flere får 10% rabatt på bestillingen.

 

Les flere artikler

Logo Helt OK Festival

Fordeling av tilskudd til festivaler

14.05.2019

Les hele artikkelen

Aida er ikke så ofte fremført i Norge da den krever store ressurser, flotte solister, stort kor og mange statister, samt en storslått arena.

- Aida blir spektakulær

10.05.2019

Les hele artikkelen

- Vi er veldig spent på å møte årets søkere! Å være en del av DanseFOT gir vennskap, samhold, kunnskap og inspirasjon på tvers av geografiske avstander, alder og faglig bakgrunn, sier Julie Finckenhagen Sandli, som er koordinator og produsent i DanseFOT

Vil du prøve-danse for DanseFOT?

09.05.2019

Les hele artikkelen

Kronprinsparet tok bena fatt, etter å ha tatt t-banen fra Kolsås stasjon til Bekkestua. Fra venstre: varaordfører i Bærum kommune, Ole Kristian Udnes, NRK P3`s programleder Silje Nordnes, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, og Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

08.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet