1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Vil du prøve-danse for DanseFOT?

For alle elever i Akershus som begynner i 8. – 10. trinn til høsten, kan nå søke om å komme inn til prøve-dans lørdag 25. mai.

Påmeldingsfristen er allerede søndag 19.mai 2019, om du ønsker å bli en del av talenttilbudet. DanseFOT er et regionalt fordypnings- og talentprogram for unge dansere i Akershus. Dette er et tilbud for deg med særskilt talent i dans. Det vil bli undervisning i klassisk ballett, jazz og samtidsdans, men også fag som pilates, yoga, dansehistorie, ernæring, anatomi og repertoar. Pedagogene ved DanseFOT er høyt kvalifiserte og drivende engasjerte i å gi talentene de beste utviklingsmuligheter.

– DanseFOT har siden oppstarten i 2016, utviklet seg raskt og har blitt akkurat slik vi ønsket det! Unge dansetalenter, som legger grunnlaget ved private dans- og ballettskoler, møter likesinnede i et profesjonelt miljø, sier Julie Finckenhagen Sandli, som er koordinator og produsent i DanseFOT, ved Bærum Kulturskole.

Lærer av de proffe

I samarbeid med Nagelhus Schia Productions, vil DanseFOT ha en årlig produksjon i Bærum Kulturhus. Der vil dansetalentet få medvirke sammen med profesjonelle dansere og få jobbe med de beste koreografene. Ved å knytte talentutvikling til det profesjonelle miljøet vil man styrke danserens innsikt, erfaring og forståelse for en mulig yrkesvei. – Det unike med DanseFOT er koblingen med det profesjonelle dansemiljøet. Den årlige forestillingsproduksjonen i Bærum Kulturhus gir verdifull erfaring i møte med publikum og innsikt i hvordan det er å jobbe som profesjonell danser. De unge danse-talentene får utfolde seg i ulike dansestiler og kunstuttrykk, samtidig som de jobber dedikert gjennom året med intensiv teknikk-trening. Det er en unik reise de er med på i DanseFOT, og det er en berikelse å få følge deres utvikling, påpeker Sandli.

Les også: DanseFOT - En sal full av dansere er ikke så spesielt. Men det er ideen og samarbeidet som ligger bak.

Ved opptaksprøve legges det vekt på:

Gode ferdigheter i klassisk ballett og dans, god motorikk/koordinasjon, musikalitet, evne til å lære nye bevegelser og kombinasjon av trinn. God motivasjon for å utvikle seg er også en viktig forutsetning.

– Vi er veldig spent på å møte årets søkere! Å være en del av DanseFOT gir vennskap, samhold, kunnskap og inspirasjon på tvers av geografiske avstander, alder og faglig bakgrunn. Her får de unge danserne fordypning i dansetekniske fag og innblikk i dansekunstens verden som vil gjøre dem godt rustet til fremtiden. På prøvedansen ønsker vi å oppdage «natural movers» og de som har en ekstra gnist. Vi ønsker å bli bedre kjent med søkerne og vil gi dem ulike muligheter til å vise juryen hvem de er og hva de kan. Gutter oppfordres til å søke, poengterer Sandli.

"Søk om plass" http://baerumkulturskole.no/

Meld deg på!

I DanseFOT-tilbudet forutsettes det at elevene fortsetter ved sin faste ballettskole. Pedagoger fra ballettskolene/dansestudioene vil få mulighet til å observere DanseFOT-samlingene. Vi arrangerer ulike kompetansehevende kurs for pedagoger som har elever med i DanseFOT. Undervisningen er en helg per måned (lørdag og søndag), 4 timer hver dag og foregår på Rud Videregående skole. I tillegg til helgesamlingene følger talentene et egentreningsprogram. DanseFOT koster kr. 1250 pr. halvår.

For ytterligere informasjon: Julie Finckenhagen Sandli tlf. 67 50 42 14

Les flere artikler

Logo Helt OK Festival

Fordeling av tilskudd til festivaler

14.05.2019

Les hele artikkelen

Aida er ikke så ofte fremført i Norge da den krever store ressurser, flotte solister, stort kor og mange statister, samt en storslått arena.

- Aida blir spektakulær

10.05.2019

Les hele artikkelen

- Vi er veldig spent på å møte årets søkere! Å være en del av DanseFOT gir vennskap, samhold, kunnskap og inspirasjon på tvers av geografiske avstander, alder og faglig bakgrunn, sier Julie Finckenhagen Sandli, som er koordinator og produsent i DanseFOT

Vil du prøve-danse for DanseFOT?

09.05.2019

Les hele artikkelen

Kronprinsparet tok bena fatt, etter å ha tatt t-banen fra Kolsås stasjon til Bekkestua. Fra venstre: varaordfører i Bærum kommune, Ole Kristian Udnes, NRK P3`s programleder Silje Nordnes, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, og Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

08.05.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet