1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

For å få flere Akershus-ungdom til å sette større pris på en god bok, inviterte kronprinsesse Mette-Marit elever fra Rosenvilde videregående skole til Bekkestua bibliotek.

Onsdag 8. mai stilte rundt 90 elever fra Rosenvilde videregående skole på Bekkestua bibliotek, for å overvære kronprinsesse Mette-Marits Bokbane, som tidligere har vært kjent som Litteraturtoget. Bakgrunnen for turen gjennom Bærum og Oslos forskjellige biblioteker var å øke leselysten blant unge, med spesiell fokus på gutter. Med slampoet Evelyn Rasmussen Osazuwa, forfatterne Maja Lunde og Bjørn Vatne, ble det en interessant diskusjon om klimaet, hvor NRK P3`s programleder Silje Nordnes styrte ordet. Det fenget flere av ungdommene fra Rosenvilde videregående skole.

– Det var veldig interessant, spesielt med tanke på kombinasjonen av temaer. Det var spennende med slampoeten, som sammenlignet menneskekroppen med klimaet på jorden, forteller Christina Auli Westhelle. Medelev Nikolai Mortensen var enig.

– Det var spennende å være med på Bokbanen. Det var greit å høre på, for det motiverer meg til å lese mer, påpeker Nikolai.

Kronprins-poet

Kronprinsesse Mette-Marit holdt en innledende tale, hvor hun roste fremførelsen av slampoeten Evelyn Rasmussen Osazuwa , som tvang noen tårer ut av kronprinsessens øyne. Videre kunne Mette-Marit avsløre at hun ikke kunne så mye om slampoesi før hun møtte Kronprins Haakon. Kronprinsen hadde nemlig noen skjulte talenter fra sine studier i USA.

– Jeg kan røpe at han har kommet i fare for å skrive noen dikt som kanskje kan underslå slampoesiens evne til å forandre verden, fortalte Mette-Marit om Haakons mindre kjente studier ved Berkeley University.

– Helt fantastisk

Med besøk av kronprinsparet og store forfattere, var biblioteksjef i Bærum, Trine O. Schøning, meget glad. Hun tror at opplevelsen ungdommene fikk under sitt besøk på Bekkestua bibliotek vil øke leselysten for litteratur.

– Dette var helt fantastisk. Vi setter veldig stor pris på besøket vi fikk i dag. Vi var veldig heldig å få snakket om et tema som er veldig dagsaktuelt. Jeg føler meg veldig sikker på at unge elver ønsker å lese mer etter dette sterke møtet. Så jeg er veldig glad for at kronprinsparet ønsket å starte reisen sin her på Bekkestua bibliotek, avslutter biblioteksjefen.

Les flere artikler

Musikk-lærer ved Rud vgs, Øystein Fevang, ble intervjuet av NRK etter at allsang-videoen ble en hit på Queen sin hjemmeside på Facebook.

Rud vgs ble hyllet av Queen

19.09.2019

Les hele artikkelen

Publikumskapasiteten  ble sprengt av lærelystene mennesker under åpningen av Digital festival på Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Nå skal alle digitaliseres!

19.09.2019

Les hele artikkelen

Publikumsutvikling på biblioteket

16.09.2019

Les hele artikkelen

Gnist-premiere med håp

-Gnist tar opp klimasaken på en fin måte

12.09.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet