1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

Hydrogensatsing i mobilitetssektoren var tema på et felles diskusjonsseminar i Brussel torsdag 11.4, der Akershus fylkeskommune var vertskap sammen med den tyske delstaten Baden-Württemberg.

Både bransje, regionale politiske myndigheter og representanter fra EU-systemet var til stede. Budskapet er tydelig, vi trenger mer enn en teknologi for å nå målene om nullutslipp; hydrogen i tillegg til el er svaret.

– Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli. Det blir også den franske regionen Auvergne-Rôhne-Alpes, som presenterte sitt store satsingsprosjekt på hydrogen. Med betydelige midler fra Connecting Europe Facility programmet skal det bygges 20 fyllstasjoner og kjøpes 1000 kjøretøy.  

Franz Untersteller, delstatsminister for klima og energi, er enig med Anette Solli i at europeiske produsenter må få hydrogenbiler på markedet snarest. Untersteller frykter arbeidsplasser i industrien vil forsvinne når markedet ligger åpent for asiatiske biler. Daimler, som en av bilprodusentene i regionen, argumenterer med at det er vanskelig å snu produksjonen til ny teknologi og at de mangler finansiering.

NEL Hydrogen ved Bjørn Simonsen sier pengene finnes. Investorene kommer når bilprodusentene leverer kjøretøy til markedet og antallet fyllstasjoner kan økes når forbrukerne har biler som trenger nullutslipps drivstoff.

Les flere artikler

Fylkeskommunen gir tilskudd til klimakampanjer rettet mot innbyggerne i kommunene i Akershus.

Gir tilskudd til klimakampanjer

18.06.2019

Les hele artikkelen

seminar om sykkelparkering 18. juni

Seminar om sykkelparkering 18. juni

12.06.2019

Les hele artikkelen

Under seminaret ble det guidet vandring langs Hovinbekken fra Tennisdammen på Hasle og ned til Ensjø. Deltagerne fikk se mange gode eksempler på hvordan selv små vannspeil kan berike et område.

Delte kunnskap om gode løsninger for overvannshåndtering

07.06.2019

Les hele artikkelen

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen innledet på seminaret Towards zero emission road transport in Europe.

Trengs et taktskifte for nullutslipp

07.06.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet