1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

Hydrogensatsing i mobilitetssektoren var tema på et felles diskusjonsseminar i Brussel torsdag 11.4, der Akershus fylkeskommune var vertskap sammen med den tyske delstaten Baden-Württemberg.

Både bransje, regionale politiske myndigheter og representanter fra EU-systemet var til stede. Budskapet er tydelig, vi trenger mer enn en teknologi for å nå målene om nullutslipp; hydrogen i tillegg til el er svaret.

– Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli. Det blir også den franske regionen Auvergne-Rôhne-Alpes, som presenterte sitt store satsingsprosjekt på hydrogen. Med betydelige midler fra Connecting Europe Facility programmet skal det bygges 20 fyllstasjoner og kjøpes 1000 kjøretøy.  

Franz Untersteller, delstatsminister for klima og energi, er enig med Anette Solli i at europeiske produsenter må få hydrogenbiler på markedet snarest. Untersteller frykter arbeidsplasser i industrien vil forsvinne når markedet ligger åpent for asiatiske biler. Daimler, som en av bilprodusentene i regionen, argumenterer med at det er vanskelig å snu produksjonen til ny teknologi og at de mangler finansiering.

NEL Hydrogen ved Bjørn Simonsen sier pengene finnes. Investorene kommer når bilprodusentene leverer kjøretøy til markedet og antallet fyllstasjoner kan økes når forbrukerne har biler som trenger nullutslipps drivstoff.

Les flere artikler

- Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli.

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

12.04.2019

Les hele artikkelen

Regional sykkelkonferanse 24. april

02.04.2019

Les hele artikkelen

Sameier, borettslag og garasjelag i Akershus kan få støtte til ladeinfrastruktur. Formålet er å bidra til at flere får mulighet til hjemmelading av elbiler.

Nå kan du søke støtte til lading i boligsameier og borettslag

02.04.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjon: Slik kan en ny videregående skole i Ski sentrum se ut når den er ferdigstilt (fugleperspektiv). Illustrasjonen er hentet fra alternativ 3C i mulighettstudiet.

Prosjekt med mål om å redusere klimagassutslipp

11.03.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet