1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

Emilie Hansen Wilhelmsen og Celina Paalerud holdt nervene i sjakk, og tok sølv-medalje da Skole-NM ble avholdt på Drømtorp videregående skole.

Gymsalen var full av elever, lærere og deltagere under Skole-NM den 9. og 10. april, da Drømtorp videregående skole var vertsskole for Barne- og ungdomsarbeiderfaget og Helsearbeiderfaget. Her var Akershus-elevene i tøff konkurranse med landets andre 17 fylker.

For to elever ble konkurransen nokså spesiell, ettersom Emilie Hansen Wilhelmsen og Celina Paalerud skulle ut i ilden på hjemmebane i Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

– Jeg synes det gikk veldig bra, sier Celine

– I hvert fall mye bedre enn forventet, kontrer Emilie. Jente-duoen hadde ikke håpet å tro på pall-plassering, men det skulle vise seg at de tok plass på nest øverste steget, bak Vest Agder.

Se video fra Skole-NM: 

 

Klump i magen

De to jentene var langt fra rolige før de skulle på scenen. Blanding mellom stress, kvalme og klump i magen toppet seg opp minuttene før de skulle fremføre.

– Nå er jeg veldig lettet, for å si det sånn. Jeg var så stresset i starten, forklarer Celine.

– Jeg gikk med en sånn klump i magen, jeg var sikker på at jeg skulle spy liksom, sier Emilie. Heldigvis for duoen, gikk alt mye bedre da de fikk satt i gang det de kan aller best, tilrettelegge et opplegg for barn og ungdom.

– Da vi startet, blokket vi ut alt, forklarer Celine.

– Andre har sagt at når konkurransen starter, så blokker man alt ut. Det greide ikke vi helt å tro på, men når vi satt i det selv så glemte vi at det var folk rundt oss, sier en litt overrasket Emilie.

Les også: Skole-NM blir veldig spennende

Gjorde sitt beste

Anne Marthe Midtskogen og Marius Andersen fra Jessheim videregående skole, representerte Akershus fylke under Skole-NM i Helsearbeiderfaget. Dessverre ble det ikke pall-plass, men duoen var glad for å ha levert på en god måte.

– Det blir ikke alltid sånn som man har planlagt. Man må ta det litt som det kommer. Vi kom oss i gjennom på en grei måte. Det er sikkert noe vi kunne gjort bedre, men vi gjorde så godt vi kunne, sier Marius.

– Man får ikke planlagt hva pasientene sier, og hva vi skal respondere med. Ting kan ta en annen vending enn det man hadde tenkt. I tillegg har man publikum, vi har skuespillerne, det er med mikrofon på oss, så det blir en litt annen setting enn det man er vant til. Så er det kanskje litt nerver som også spiller inn, forteller Anne Marthe.

På spørsmål om hvordan det var å representere Akershus fylke i et Skole-NM, var det Akershus-deltagerne preget av både nervøsitet og et ønske å leve opp til forventninger.

– Det er jo morsomt da, å få lov til å være med på noe sånt. Man har jo litt nerver, og føler presset på seg. Vi har jo lyst til å prestere best mulig når man skal representere fylket sitt, sier Marius.

Flere Akershus-medaljer

Akershus-elevene som deltar i de mange konkurransene i Skole-NM rundt om i landet, har samlet opp mange gode plasseringer. I Baker-faget tok Henrik Foss, fra Sørumsand vgs gull-medaljen. Som på Drømtorp, ble det flere sølv-medaljer. I Butikkslakter-faget tok Martin Greni fra Nannestad vgs sølv, det samme gjorde Malin Westad, som også kommer fra samme skole. I tillegg ble det en fin bronse-medalje til Ingrid Gledtisch fra Vestby vgs i kokke-faget.

Alle konkurranser under Skole-NM er ikke ferdige i skrivende stund. Vi vil komme med nye oppdateringer av eventuelt nye medalje-vinnere fra Akershus utover i april. 

Satser på yrkesfag og lærlinger

Under åpning av Skole-NM på Drømtorp videregående skole, var det ordfører i Ski Hanne Opdan, som klippet snoren som symboliserte starten på konkurransene i barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsearbeiderfaget. I åpningstalen la hun vekt på at yrkesfag og lærlinger har en viktig prioritering i Ski kommune.

– Det er en stor ære å ha Skole-NM her i Ski kommune på Drømtorp videregående skole. Vi har et stort ansvar for at vi legger opp et variert tilbud for lærlinger i Ski kommune. I dag har vi 41 lærlinger i kommunen, sier ordfører Opdan.

Om Skole-NM

Akershus fylkeskommune er medarrangør under årets Skole-NM, i tillegg til Østfold, Aust-Agder, Oppland, Hedmark, Telemark, Buskerud, Nordland, og Vestfold fylkeskommune.

Til sammen er det er påmeldt 380 elever fra alle Norges fylker, hvor det skal konkurreres i 34 yrkesfag. Akershus fylke stiller i 27 av de 34 konkurransene. Samtidig er det syv nye fag på NM-programmet i år; Arbeidsmaskiner, Murer, Anleggsgartner, Skogbruk, Landbruk og gartner, Akvakultur og Ambulansefaget.

Skole-NM er en årlig konkurranse i regi av Worldskills Norway, hvor yrkesfagelever på Vg2-nivå får testet sine kunnskaper i en praktisk prøve. 

Les flere artikler

Bak fra venstre: Anders Kringberg, Kjelle vgs, Ronja Zehe, Bjørkelangen vgs. Ronja Borgemyr, Vestby vgs, Hedda Bjørnstad, Roald Amundsen vgs, Tobias Linding Smedsrud, Eidsvoll vgs Foran fra venstre: Ole Børufsen, Sandvika vgs, Nora Marie Pavels Smith, Ås vgs, Sondre Brobakken Kristiansen, Bjertnes vgs, Selma Schøyen Løkken (nestleder), Sørumsand vgs og Maja Haugland Hoem (leder), Rud vgs. Ikke til stede da bildet ble tatt: Henrik von Tangen-Jordan, Valler vgs og Penelope Gårdeng, Sørumsand vgs

Akershus siste fylkeselevråd er satt

18.06.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjon: Slik kan en ny videregående skole i Ski se ut . Fra torvet foran Rådhuset.

Godkjente byggeprogram for ny videregående skole i Ski sentrum

17.06.2019

Les hele artikkelen

Varaordfører i Akershus fylkeskommune Lars Salvesen ønsket velkommen.

Møteplass om fagopplæring

17.06.2019

Les hele artikkelen

Kunstverket OPAL har fått en sentral plass utenfor det nye tilbygget på Lørenskog videregående skole.

«Utenomjordisk kunst» på Lørenskog videregående skole

03.06.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet