1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

Emilie Hansen Wilhelmsen og Celina Paalerud holdt nervene i sjakk, og tok sølv-medalje da Skole-NM ble avholdt på Drømtorp videregående skole.

Gymsalen var full av elever, lærere og deltagere under Skole-NM den 9. og 10. april, da Drømtorp videregående skole var vertsskole for Barne- og ungdomsarbeiderfaget og Helsearbeiderfaget. Her var Akershus-elevene i tøff konkurranse med landets andre 17 fylker.

For to elever ble konkurransen nokså spesiell, ettersom Emilie Hansen Wilhelmsen og Celina Paalerud skulle ut i ilden på hjemmebane i Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

– Jeg synes det gikk veldig bra, sier Celine

– I hvert fall mye bedre enn forventet, kontrer Emilie. Jente-duoen hadde ikke håpet å tro på pall-plassering, men det skulle vise seg at de tok plass på nest øverste steget, bak Vest Agder.

Se video fra Skole-NM: 

 

Klump i magen

De to jentene var langt fra rolige før de skulle på scenen. Blanding mellom stress, kvalme og klump i magen toppet seg opp minuttene før de skulle fremføre.

– Nå er jeg veldig lettet, for å si det sånn. Jeg var så stresset i starten, forklarer Celine.

– Jeg gikk med en sånn klump i magen, jeg var sikker på at jeg skulle spy liksom, sier Emilie. Heldigvis for duoen, gikk alt mye bedre da de fikk satt i gang det de kan aller best, tilrettelegge et opplegg for barn og ungdom.

– Da vi startet, blokket vi ut alt, forklarer Celine.

– Andre har sagt at når konkurransen starter, så blokker man alt ut. Det greide ikke vi helt å tro på, men når vi satt i det selv så glemte vi at det var folk rundt oss, sier en litt overrasket Emilie.

Les også: Skole-NM blir veldig spennende

Gjorde sitt beste

Anne Marthe Midtskogen og Marius Andersen fra Jessheim videregående skole, representerte Akershus fylke under Skole-NM i Helsearbeiderfaget. Dessverre ble det ikke pall-plass, men duoen var glad for å ha levert på en god måte.

– Det blir ikke alltid sånn som man har planlagt. Man må ta det litt som det kommer. Vi kom oss i gjennom på en grei måte. Det er sikkert noe vi kunne gjort bedre, men vi gjorde så godt vi kunne, sier Marius.

– Man får ikke planlagt hva pasientene sier, og hva vi skal respondere med. Ting kan ta en annen vending enn det man hadde tenkt. I tillegg har man publikum, vi har skuespillerne, det er med mikrofon på oss, så det blir en litt annen setting enn det man er vant til. Så er det kanskje litt nerver som også spiller inn, forteller Anne Marthe.

På spørsmål om hvordan det var å representere Akershus fylke i et Skole-NM, var det Akershus-deltagerne preget av både nervøsitet og et ønske å leve opp til forventninger.

– Det er jo morsomt da, å få lov til å være med på noe sånt. Man har jo litt nerver, og føler presset på seg. Vi har jo lyst til å prestere best mulig når man skal representere fylket sitt, sier Marius.

Flere Akershus-medaljer

Akershus-elevene som deltar i de mange konkurransene i Skole-NM rundt om i landet, har samlet opp mange gode plasseringer. I Baker-faget tok Henrik Foss, fra Sørumsand vgs gull-medaljen. Som på Drømtorp, ble det flere sølv-medaljer. I Butikkslakter-faget tok Martin Greni fra Nannestad vgs sølv, det samme gjorde Malin Westad, som også kommer fra samme skole. I tillegg ble det en fin bronse-medalje til Ingrid Gledtisch fra Vestby vgs i kokke-faget.

Alle konkurranser under Skole-NM er ikke ferdige i skrivende stund. Vi vil komme med nye oppdateringer av eventuelt nye medalje-vinnere fra Akershus utover i april. 

Satser på yrkesfag og lærlinger

Under åpning av Skole-NM på Drømtorp videregående skole, var det ordfører i Ski Hanne Opdan, som klippet snoren som symboliserte starten på konkurransene i barne- og ungdomsarbeiderfaget og helsearbeiderfaget. I åpningstalen la hun vekt på at yrkesfag og lærlinger har en viktig prioritering i Ski kommune.

– Det er en stor ære å ha Skole-NM her i Ski kommune på Drømtorp videregående skole. Vi har et stort ansvar for at vi legger opp et variert tilbud for lærlinger i Ski kommune. I dag har vi 41 lærlinger i kommunen, sier ordfører Opdan.

Om Skole-NM

Akershus fylkeskommune er medarrangør under årets Skole-NM, i tillegg til Østfold, Aust-Agder, Oppland, Hedmark, Telemark, Buskerud, Nordland, og Vestfold fylkeskommune.

Til sammen er det er påmeldt 380 elever fra alle Norges fylker, hvor det skal konkurreres i 34 yrkesfag. Akershus fylke stiller i 27 av de 34 konkurransene. Samtidig er det syv nye fag på NM-programmet i år; Arbeidsmaskiner, Murer, Anleggsgartner, Skogbruk, Landbruk og gartner, Akvakultur og Ambulansefaget.

Skole-NM er en årlig konkurranse i regi av Worldskills Norway, hvor yrkesfagelever på Vg2-nivå får testet sine kunnskaper i en praktisk prøve. 

Les flere artikler

Celina Paalrud og Emilie Hansen Wilhelmsen kunne smile bredt på podiet etter at sølv-medaljen var sikret.

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

11.04.2019

Les hele artikkelen

- Jeg har bare positive erfaringer med å være lærer i Akershus-skolen, sier Ellen.

Akershus-læreren Ellen vant Videnskaps-Akademis lærerpris

02.04.2019

Les hele artikkelen

Frokostseminar bli lærebedrift 26.04.2019

Bli lærebedrift - vi trenger deg på laget!

01.04.2019

Les hele artikkelen

31 fylkesmestere i Akershus skal møte resten av Norges beste yrkesfag-elever under Skole-NM i 27 forskjellige yrker.

- Skole-NM blir veldig spennende

01.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet