1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Akershus-læreren Ellen vant Videnskaps-Akademis lærerpris

Ellen Egeland Flø fra Mailand videregående skole vant Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2019.

Privat
- Jeg har bare positive erfaringer med å være lærer i Akershus-skolen, sier Ellen.

– Jeg ble veldig overrasket, og syntes det var utrolig hyggelig å få en slik anerkjennelse. Det er jo kjempestas å vinne en slik pris, det er jo et signal på at det jeg driver på med er sånn noenlunde fornuftig, forteller en meget glad Mailand-lærer. Ellen er lektor i realfag, med bakgrunn som sivilingeniør, med fordypning i matematikk og fysikk. Dette gjør at hun er oppdatert med helt ny forskning og teknologiutvikling, noe hun gjerne bringer med seg inn i klasserommet.

Nå venter hun på å motta prisen den 3. mai, som vil bli overrakt av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner på Akademiets årsmøte. Premiepotten ligger på 50.000 kroner.

– Jeg tror det blir kjempeskummelt å motta prisen i mai. Jeg er ikke all verdens glad i å være i fokus, så dette er langt utenfor min komfortsone, samtidig som det er veldig stas å motta prisen, forteller Ellen.

Engasjert og dyktig lærer

Den beskjedne pris-vinneren ønsker ikke selv å utdype hvorfor hun tror hun vant, men det er mange som har klare meninger om hvorfor hun var en verdig vinner.

– Hun er en helt eksepsjonell realfagslærer som deler fritt av sine metoder, langt utenfor fagets og skolens grenser. Hun bidrar til å avmystifisere fysikk og teknologi, både for lærere og elever. Hennes kreative måte å jobbe på kommer alle elever til gode. Hun er ildsjel for inkluderende undervisning, både for de svake og de med spesiell begavelse og nysgjerrighet, sier Svein Sjøberg, leder av priskomiteen. I nominasjonsbrevet som var sendt inn, signert av lærere, foreldre og elever, beskriver de henne som en lærer som bruker langt mer av sin tid enn noen kunne forvente. Dette skoleåret jobber hun 50 % som lærer og 50 % som prosjektleder for forskningsprosjektet GT-make i samarbeid med blant annet institutt for pedagogikk ved UiO. Mailand-læreren mener Akershus fylkeskommune bidrar positivt til å få startet forskningsprosjektene.

– Jeg har bare positive erfaringer med å være lærer i Akershus-skolen. Fylkeskommunen har vært positiv hele tiden, til skaperverksted og begge forskningsprosjektene, og har vært veldig gode å samarbeide med, påpeker Ellen.

Må bry seg om elevene

Pris-vinneren mener at alle lærere er forskjellige, og at de tikke finnes noen fasit for hva som gjør at man blir en god lærer. Uansett er det noen egenskaper som hun mener er viktig for læring og elevene.

– Det finnes utrolig mange forskjellige lærere, som er gode på helt forskjellige måter. En fellesnevner for alle lærere er vel uansett at de liker elevene sine og bryr seg om dem. Personlig tror jeg at jeg har blitt en bedre lærer etter å ha blitt tryggere i rollen som lærer, og at jeg i større grad "er meg selv", avslutter Akershus-læreren.

Les mer om hvorfor Ellen vant prisen hos Det Norske Vitenskapsakademi.

Les flere artikler

Kronprinsparet tok bena fatt, etter å ha tatt t-banen fra Kolsås stasjon til Bekkestua. Fra venstre: varaordfører i Bærum kommune, Ole Kristian Udnes, NRK P3`s programleder Silje Nordnes, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, og Valgerd Svarstad Haugland, fylkesmann i Oslo og Viken.

Kronprinsessens Bokbane skal øke leselysten

08.05.2019

Les hele artikkelen

Det er mange muligheter for tur i skibakker og marka denne julen.

Slik blir høst- og vinterferien i Viken

06.05.2019

Les hele artikkelen

Elever Ski vgs

Høring: Forslag til forskrift om inntak til videregående skoler i Viken

01.05.2019

Les hele artikkelen

Celina Paalrud og Emilie Hansen Wilhelmsen kunne smile bredt på podiet etter at sølv-medaljen var sikret.

Tok sølv under Skole-NM på hjemmebane

11.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet