1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

Nå kan du søke støtte til lading i boligsameier og borettslag

Boligsameier og borettslag kan søke direkte til Akershus fylkeskommune om støtte til ladeinfrastruktur. Hensikten å at flere skal kunne lade elbil hjemme.

Ladestøtten er en del av mange ordninger og tiltak Akershus fylkeskommune har for å få ned klimagassutslipp fra regionen.

– Manglende lademuligheter for dem som bor i leilighetsbygg er en hindring for å skaffe seg elbil. Derfor ønsker vi gjennom denne støtteordningen å stimulerer til flere ladepunkter i borettslag og boligsameier, sier Eirik Bøe, leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune.

28,5 millioner kroner til klimatiltak i Akershus

Gjennom fylkeskommunens klimafond skal det i 2019 brukes 28,5 millioner kroner til ulike klimareduserende tiltak. Det er avsatt 10 millioner kroner til støtteordning for ladeinfrastruktur i 2019, som er en betydelig økning fra i fjor. Støtte til hurtigladere finansieres også over Akershus klimafond.

Lading hjemme er viktig for valg av elbil

88 prosent av dem som i dag eier en elbil har mulighet til å lade bilen hjemme.

–Det betyr at mulighet for lading hjemme for de fleste er avgjørende for å velge elbil, sier Eirik Bøe.

Dette er en særlig utfordring for bileiere som bor i leilighetsbygg hvor det ofte ikke er tilstrekkelig effekt i el-anlegget for lading av biler. Oppgradering av el-anlegg innebærer investeringer som sameier og borettslag ofte ikke har tilstrekkelig ressurser til å gjennomføre.

Ingen søknadsfrist

Akershus fylkeskommunes støtteordning for ladeinfrastruktur i boligsameier og borettslag kan bidra til inntil 25 prosent finansiering av slike kostnader, begrenset oppad til støtte på 500.000 kroner av de totale prosjektkostnadene.

Det er innført løpende søknadsfrist for denne støtteordningen, så nå kan du søke når du vil, og fram til den øvre grense for rammen er nådd.

 

 

 

Les flere artikler

Bli med på Friluftslivets uke 2-10. september!

Planprogram og hovedutfordringer for Vannregion Glomma 2022-2027

07.05.2019

Les hele artikkelen

Elbusser som denne i bakgrunnen skal betjene rutenettene i Bærum og Asker. F.v. Robert Fjelltun, Ruter, områdeleder Vest, Per Nilsen, regiondirektør i Vy Buss, Øystein Svendsen, administrerende direktør i Unibuss, og Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalg for samferdsel.

Bærum og Asker får elbusser

03.05.2019

Les hele artikkelen

- Baden-Württemberg er en viktig samarbeidspartner for Akershus fylkeskommune, spesielt når det gjelder hydrogensatsingen, sier Anette Solli.

Hydrogensatsing for å nå klimamålene

12.04.2019

Les hele artikkelen

Sykkelkonferansen

Regional sykkelkonferanse 24. april

02.04.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet