1. Hopp til innhold
  2. Hopp til meny
  3. Hopp til hurtigsøk

18 listeforslag til fylkestingsvalget i Viken

1. april var frist for å levere listeforslag til fylkestingsvalget 2019. Ved fristens utløp var det kommet inn 18 listeforslag i Viken.

Fylkesvalgstyret i Viken skal nå undersøke om listeforslagene oppfyller valglovens krav. Eventuelle mangler vil bli forsøkt rettet gjennom forhandlinger med listeforslagenes tillitsvalgte. Alle kandidatene vil bli underrettet om at de er satt opp på et listeforslag, og om muligheten til å kreve fritak.

Det skal velges 87 kandidater til Viken fylkesting. Listeforslaget skal inneholde minimum 7 kandidater og kan maksimum inneholde 93 kandidater.

Sak om godkjenning av valglister behandles av fylkesvalgstyret 23. mai 2019.

Mottatte listeforslag

1. januar 2020 slås Akershus, Buskerud og Østfold fylkeskommuner sammen til Viken fylkeskommune.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at i forbindelse med høstens valg, så skal fylkeskommuner som er omfattet av grenseendringer gjennomføre valget som om grenseendringene allerede er gjennomført. Det er årsaken til at de politiske partiene i Akershus, Buskerud og Østfold allerede ved dette valget stiller felles lister.

Kontaktpersoner for valg

Fylkestingsvalg 2019

  • Høsten 2019 er det kommune- og fylkestingsvalg. Valgdagen er mandag 9. september.
  • Det skal velges 87 kandidater til Viken fylkesting.
  • Den nye kommune- og fylkesinndelingen trer i kraft fra 1. januar 2020, men valget i 2019 skal gjennomføres som om grenseendringene allerede er gjennomført.
  • Fylkesvalgstyret har ansvar for tilretteleggingen for og kontroll med valggjennomføringen i kommunene i Viken. Fylkesvalgstyret er likelydende med medlemmene i fellesnemnda.

Les mer om valget 2019.

Les flere artikler

Mandater i Viken fylkesting

Her er de folkevalgte i Viken

16.09.2019

Les hele artikkelen

VALG: 58 prosent av de stemmeberettigede har brukt stemmeretten til fylkestingsvalget i Viken.

Valgresultatet i Viken

10.09.2019

Les hele artikkelen

Bruk stemmeretten til å påvirke hvilke politikere som skal ta beslutninger på disse områdene og mye mer i ditt nye fylke. Se korte animasjoner om hva Viken fylkeskommune har ansvar for.

Skolevalg 2019

23.08.2019

Les hele artikkelen

Illustrasjonsbilde stemmegiving ved valg

Nå kan du forhåndsstemme

12.08.2019

Les hele artikkelen

Fant du det du lette etter på denne siden?

Ja Nei

Trykk send-knappen for å registrere din tilbakemelding. Det er valgfritt å legge til en melding. Dersom du ønsker svar på henvendelsen din, kan du også legge inn din epostadresse, så tar vi kontakt med deg.

Fyll ut skjemaet